Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

USK čeká Villeneuve, Pražanky hájí vedení ve skupině EL. Cílem je play-off, říká Hejková

Basketbalistky ZVVZ USK Praha se vrátí v Evropské lize po třech zápasech na domácí palubovku. V utkání 5. kola přivítají francouzský tým Villeneuve d'Ascq a pokusí se vybojovat čtvrté vítězství, díky němuž by se udržely v čele základní skupiny B. Zápas sledujte živě na ČT sport Plus od 18:55.

Hráčky USK Praha
zdroj: Facebook.com / USK Praha

"To, že jsme v čele skupiny, je nečekané a příjemné překvapení. Máme z toho radost. Stále jsme ale pokorní a skromní. Zatím je naším cílem hlavně postoupit do play-off," řekla trenérka Natália Hejková.

České mistryně vstoupily do Euroligy na začátku října domácím vítězstvím nad francouzským Landes 85:63. Poté sice prohrály v Polkowicích 68:75, ale uspěly v Györu (83:64) a triumfovaly také v Salamance (64:53). V čele skupiny B jsou díky lepšímu skóre. Bilanci tří výher a jedné porážky má také Boloňa a turecký Mersin.

"Důležité bylo, že jsme naposledy vyhrály v Salamance. Nesmí nás to ale ukolébat a musíme zůstat ve vší pozornosti," uvedla Hejková před duelem s Villeneuve. "Hrajeme proti týmu, který je nebezpečný v tom, že je nečitelný a v Eurolize nový. Když se člověk podívá na jejich soupisku, není tam moc známých jmen. Naposledy ale porazily skoro o dvacet bodů Boloňu a to nám zvedá varovný prst," doplnila slovenská trenérka.

Francouzskému týmu patří v tabulce šesté místo s bilancí dvou výher a dvou porážek. Vedle Boloni si jejich hráčky poradily také s Györem. Prohrály naopak se Salamancou a Mersinem. Nejlepší střelkyní je americká rozehrávačka Kennedy Burkeová s průměrem 17,3 bodu na zápas. Daří se také francouzské podkošové hráčce Kariatě Diabyové, jež dává 13,3 bodu na utkání.

Natália Hejková
zdroj: facebook.com/zvvzusk

"Musíme nastoupit s tím, že je to tým, který může překvapit. Pokud se ale zkoncentrujeme, měly bychom to zvládnout. Musíme ubránit jejich individuality. Všechny výhry jsme zatím získaly díky naší obraně," podotkla Hejková.

USK se musí dál musí obejít bez zraněné kapitánky Teji Oblakové a Valériane Ayayiové, jinak je tým v pořádku." Maite Cazorlaová si sice stěžovala na mírné nachlazení, ale nechali jsme ji odpočinout a snad bude v pořádku," řekla Hejková.

Po utkání s Villeneuve čeká Pražanky reprezentační přestávka. Další duel v Eurolize pak české šampionky sehrají 22. listopadu v Boloni. "Nedá se říct, že by nám ta pauza vyhovovala, protože se stále potřebujeme co nejvíce sehrát. Takový je ale život," podotkla Hejková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články