Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté mají za sebou první trénink ve Victorii. Nechyběl ani Satoranský

Po dlouhé cestě do kanadské Victorie se dostali konečně na palubovku. Čeští basketbalisté se už chystají na olympijskou kvalifikaci i s hlavní hvězdou Tomášem Satoranským z Chicaga, který se k týmu připojil v Montrealu. Kouč Ronen Ginzburg tak měl k dispozici na prvním tréninku kompletní dvanáctku nominovaných, kteří budou usilovat o místenku do Tokia. Přímé přenosy kvalifikačních zápasů české reprezentace nabídne program ČT sport a web ctsport.cz.

Český tým vyrazil na cestu v pátek ráno a přes Frankfurt nad Mohanem a Montreal se dostal po 24 hodinách do Victorie, kde je proti České republice devítihodinový časový posun.

"Cestu jsem přežil celkem v pohodě. Oba ty dlouhé lety nebyly plné, takže jsme se mohli s klukama roztáhnout, což bylo fajn. Tím, že to nejsou malé mezinárodní linky, byla letadla pohodlná," řekl webu České basketbalové federace pivot Ondřej Balvín, který je s 217 centimetry nejvyšším hráčem české sestavy.

"Jet lag u takhle dlouhých letů samozřejmě řeším. Spíš je to ale o tom, že se tělo potřebuje rozběhnout a zase pořádně rozehřát. Samozřejmě se člověku třeba nechce, ale tohle potřebujeme," uvedl Balvín.

Český tým po příletu do Kanady podstoupil PCR test a následně musela výprava na pokojích čekat na výsledky. Basketbalisté nestihli posilovnu a kondiční trenér Michal Miřejovský pro zájemce připravil alespoň on-line posilování a protahování na pokoji.

"Podíval jsem se na něj a otočil se v posteli na druhou stranu. Nebylo to úplně ideální. Třeba já nemám problém s únavou a adaptovat se na přechod časového pásma, ale spíš tělo bylo při cestě v nezvyklých pozicích. Pak to chvíli trvá, než si zase zvykne," nastínil Balvín, že nechal rozhýbání těla až na večerní trénink v hale tamní univerzity.

Do Tokia se dostane jen vítěz play-off

Ginzburgův tým vstoupí do skupiny B kvalifikačního turnaje ve Victorii druhý hrací den ve čtvrtek ve 4:35 SELČ proti Turecku, o den později se ve stejném čase utká s Uruguayí. První dva celky – stejně jako ze skupiny A, kterou tvoří domácí Kanada, Řecko a Čína – postoupí do play-off. Na olympiádu se dostane jen jeden tým, takže cesta do Tokia vede přes úspěch v semifinále i finále.

"Už jsme spolu byli na x akcích, takže už to nebereme jako něco hodně speciálního. Samozřejmě víme, o jak moc se hraje. Pro mě to bude první kvalifikace, kterou budu hrát. Tím, že už jsem byl na hodně akcích jak s nároďákem, tak i s klubem, nejsem nervózní. Člověk se na to připravuje, ví, co přichází a jde do toho napřímo s čistou hlavou," řekl Balvín.

"Musíme jít zápas od zápasu a podle toho se připravovat. Rozhodně teď nemá cenu přemýšlet, pokud postoupíme ze skupiny, proti komu bychom hráli. Ten turnaj může být hodně nevyzpytatelný a nikdy nemůžete vědět, proti komu budete hrát," dodal Balvín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články