Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona rozstřílela Granadu 100:82 a poskočila před Kanáry

Basketbalisté Barcelony navázali na dvě výhry z Euroligy i v domácím zápase španělské ACB ligy. Náročný program čtyř utkání během jednoho týdne zakončili katalánští hráči jasným vítězstvím 100:82 proti Granadě. Jan Veselý přispěl 10 body a 6 doskočenými míči, Tomáš Satoranský vstřelil bodů 7 a na dalších 5 košů přihrál.

Tomáš Satoranský se raduje v dresu Barcelony
zdroj: Profimedia
Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona se po výhře nad Granadou posunula na 3. místo

Se třemi hráči základní rotace mimo sestavu nastoupili basketbalisté domácí Barcelony do 9. kola španělské ACB ligy proti papírově slabšímu celku Granady. A i přes absenci klíčového Laprovittola či Sanliho, kteří po náročném programu odpočívali v hledišti, ukázali hostujícím svoji jasnou převahu.

Americko-slovenský Kyle Kuric po pozdnějším vstupu do sezony kvůli zranění nasázel v úvodní desetiminutovce soupeři čtyři trojky. A i díky jeho zásluze tak Barcelona vedla výsokým rozdílem 35:18. Granada ve druhé čtvrtině vytasila na domácí zónovou obranu. Ale ani ta či 27 bodů Thomase Bropleha jim nepomohly k nedělnímu vítězství.

Barcelona před domácím publikem zvítězila 100:82 a s bilancí dvě prohry a sedm výher je na třetí pozici. Stejný počet má i druhý Madrid a čtvrté Kanárské ostrovy. První nadále zůstává Tenerife.

V sestavě katalánského týmu naopak nechyběla dvojice českých reprezentantů. Tomáš Satoranský za 14,5 minuty zaznamenal 7 bodů a 5 asistencí, Jan Veselý za necelých 16 minut vstřelil bodů 10 a šestkát doskočil míč. Nejlepším střelcem Barcelony byl s 21 body Cory Higgins. Další utkání Barcelona sehraje v rámci Euroligy 1. prosince v německém Berlíně.

FC Barcelona - Granada 100:82 (35:18, 22:24, 21:24, 22:16)

Nejlepší střelci: Higgins 21, Kuric 14, Njaji 11, Veselý 10 - Bropleh 27, Felicio 17, Ali a Niang oba po 10


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články