Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nečekané drama v katalánském derby stálo Barcelonu výhru

Basketbalisté Barcelony nedokázali navázat na úspěšný euroligový lup v katalánském derby s Badalonou. I přes lepší vstup do utkání domácí Joventut za podpory fanoušků otočil duel španělské ACB ligy a ve dramatické koncovce dokázal třetí tým tabulky porazit 82:79. Barcelona si tak po šesti vítězstvích v řadě připsala druhou porážku sezony. Český pivot Jan Veselý táhl svůj tým 14 body, Tomáš Satoranský přispěl 8 body.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona neuspěla v derby na palubovce Badalony

Už to vypadalo, že basketbalisté Barcelony převezmou režii utkání do vlastních rukou hned ze startu. Po úvodních pěti minutách zásluhou argentinského Nicolase Laprovittoli a Tomáše Satoranského vedli nad domácí Badalonou o 10 bodů. Joventut ale své zbraně nesložil a zapracoval na obranné i útočné polovině.

Po proměněných trestných hodech se dotáhli domácí hráči na vedoucí Barcelonu na dostřel jediného koše 30:32. Razantní Jan Veselý však svými dvanácti body v poločase žádný zvrat nedovolil.

O něj se postarali až ve druhé polovině katalánského derby bývalí hráči Barcelony a zkušení veteráni Pau Ribas a Ante Tomič. Dohromady nastříleli Barceloně 32 bodů a dotáhli tak svůj tým do vedení. A to i přes dramatickou koncovku a neúšpěšnou barcelonskou tříbodovou střelu v závěru čtvrté čtvrtiny udrželi.

Badalona před domácím publikem urvala konečnou výhru 82:79 a z 12. místa poskočila na 8. příčku. Barcelona s Janem Veselým i Tomášem Satoranským naopak přišla o možnost pozice lídra španělské ligy. Tím po osmi odehraných kolech zůstávají basketbalisté Tenerife.

Joventut Badalona - FC Barcelona 82:79 (20:26, 38:47, 62:66)

Nejlepší střelci: Ribas 16, Tomič 16, Parra 14 - Laprovittola 19, Veselý 14, Da Silva 12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články