Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Opava si výhrou nad Balkanem udržela naději na postup v Evropském poháru

Týmovým výkonem a za bouřlivé podpory domácích fanoušků urvali opavští basketbalisté důležité vítězství v Evropském poháru. V 5. kole druhé nejprestižnější evropské ligy porazili rumunský BC Balkan 83:69 a stále tak hrají o postup do play-off. Ten by si mohli zajistit příští středu případnou výhrou nad Levicemi.

Jakub Šiřina v zápase Eurocupu proti BC Balkan
zdroj: FIBA.basketball

Svěřenci trenéra Petra Czudka oplatili soupeři venkovní porážku 64:79 a na lídra skupiny D se bodově dotáhli. Oproti soupeři ale mají o bod horší skóre ze vzájemných zápasů. Slezané uzavřou působení v základní části příští týden na Slovensku utkáním na hřišti Levic.

Nejlepším střelcem českých vicemistrů byl se 16 body Filip Zbránek, kapitán Jakub Šiřina zaznamenal deset asistencí. Hostům nepomohlo ani 18 bodů a devět doskoků amerického pivota Calvina Godfreye.

Slezané si vypracovali za podpory domácích fanoušků v první části sedmibodové vedení a náskok nadále zvyšovali. V závěrečné čtvrtině vedli o osmnáct, Balkan ale čtyřmi body v závěru snížil. V posledních sekundách se snažili ještě zvýraznit rozdíl nad hranici patnácti bodů Dontay Bassett a Jakub Mokráň, jenže neuspěli.

Opava drží po třetím vítězství za sebou druhé postupové místo o bod před Levicemi a kyperským Keravnosem. Pokud čeští vicemistři zvítězí i příští týden v Levicích, postoupí bez ohledu na výsledek druhého utkání Balkanu s Keravnosem.

Opava - Balkan 83:69 (21:14, 42:33, 62:47)

Evropský pohár basketbalistů - skupina D, 5. kolo:

BK Opava - Balkan 83:69 (21:14, 42:33, 62:47)

Nejvíce bodů: Zbránek 16, Jurečka a Švandrlík po 11 - Godfrey 18, Súarez 13, Zaharijev 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články