Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Barcelona na úvod ACB ligy zdolala hladce Granadu

Loňští semifinalisté ACB ligy načali nový ročník nejvyšší španělské soutěže domácím triumfem 91:65 nad Granadou. V dresu Barcelony opět nechyběli čeští reprezentanti Jan Veselý a Tomáš Satoranský. Čerství pohároví šampioni z Málagy porazili basketbalisty Girony 90:73.

Jan Veselý a Tomáš Satoranský v semifinále ACB ligy
zdroj: Barca Basketball

Basketbalisty katalánského celku nastartoval v novém ročníku ACB ligy barcelonský odchovanec Joel Parra, který za úvodní desetiminutovku nastřílel Granadě rovných deset bodů. K jeho výkonu následující čtvrtinu přispěl třemi koši dvacetiletý Juan Nunez i nováček týmu Chimenzie Metu, čímž Barceloně v poločase vysloužili pohodlný bodový polštář.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Spolupráce Laprovittoli s nováčkem Metu

Ten nedokázal odmazat patnácti body ani nejlepší střelec duelu Sergi García. Basketbalisté Granady pohlehli v úvodním kole na půdě několikanásobného mistrovského celku 91:65 a nezvrátili tak osud papírového outsidera. Naopak Barcelona si po neúspěchu ve Španělském superpoháru spravila chuť před startem prestižní Euroligy. V ní vyzve ve středu litevský Kaunas.

Český podkošový dlouhán Jan Veselý v ligové premiéře neminul a na vysoké výhře se podílel osmi body a dvěma doskoky. Rozehrávač Tomáš Satoranský byl s pěti asistencemi nejlépe přihrávajícím hráčem svého týmu. Další utkání domácí soutěže odehrají příští neděli v Lleidě.

Snový start nové sezony zažívají hráči Málagy, po dvojím pohárovém triumfu smázli Gironu 90:73 a nakročili tak zdárně k obhajobě ligového stříbra. Úřadující mistr Real Madrid v úvodním kole prozkouší nováčka soutěže Básquet Coruna.

Španělská ACB liga – 1. kolo

Unicaja Málaga – Girona 90:73 (19:10, 39:27, 67:50)
Nejlepší střelci: Carter 14, Peréz 11, Barriero, Díaz a Tillie po 9 – Iroegbu 16, Durham 14, Marcos 13

Barcelona – Granada 91:65 (19:11, 43:21, 61:47)
Nejlepší střelci: Metu 17, Parra 16, Arbines 9 – García 22, Bamforth 14, Nuoa 12

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články