Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté Barcelony padli s Realem v semifinále španělské ligy i potřetí a končí

Basketbalisté Barcelony neobhájí titul ve španělské lize. V semifinále play-off padli se svým velkým rivalem Realem Madrid 0:3 na zápasy. V tom posledním podlehli před svými fanoušky 92:95. Za poražené hrál tentokrát celý zápas jen Tomáš Satoranský, Jan Veselý utkání nedohrál. Pro katalánský klub tak skončila neúspěšná sezona, v níž nezískal žádnou trofej. V Evropské lize poprvé po třech letech ani nepostoupil do Final Four.

Po semifinálových porážkách 78:97 a 98:104 v Madridu nezačali basketbalisté Barcelony dobře ani na vlastním hřišti. V úvodu sice vedli, ale na začátku druhé čtvrtiny už měli manko 13 bodů. Ve 13. minutě skončil zápas předčasně pro Veselého, který v předchozím duelu zazářil 24 body. Český pivot rychle nasbíral čtyři fauly a po nesportovní chybě musel opustit hřiště.

Barcelona ztrátu stáhla a ve třetí čtvrtině skóre otočila. Pak se týmy dlouho přetahovaly o vedení, Real si v závěru postupovou výhru pohlídal. Domácím nepomohlo 12 bodů Satoranského, jenž odehrál přes 29 minut a zaznamenal také pět asistencí a čtyři doskoky. Veselý stihl před svým vyloučením čtyři body.

Nejlepším střelcem zápasu byl barcelonský Jabari Parker s 27 body. Real táhl autor 21 bodů Facundo Campazzo.

V druhé semifinálové sérii vede Murcia s českým reprezentantem Davidem Jelínkem nad Málagou 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články