Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Antetokounmpo je podruhé za sebou nejlepším basketbalistou NBA

Janis Antetokounmpo byl druhým rokem po sobě vyhlášen nejlepším basketbalistou NBA. Řecká opora Milwaukee letos získala i ocenění pro nejlépe bránícího hráče, což se v jedné sezoně povedlo v minulosti jen legendám Michaelu Jordanovi a Hakeemu Olajuwonovi.

Giannis Antetokounmpo z Milwaukee Bucks
zdroj: Reuters autor: Jeff Hanisch

Pětadvacetiletý Antetokounmpo zaznamenal v tomto ročníku vynikající statistiky: průměrně si za zápas připsal 29,5 bodu, 13,6 doskoku a 5,6 asistence.

V tomto ohledu neměl aténský rodák v historii NBA konkurenci: i když velké postavy minulosti Wilt Chamberlain a Elgin Baylor měly ve svých nejlepších letech lepší čísla v bodech a doskocích, nedosáhly na Antetokounmpův průměr v asistencích.

Syn nigerijských imigrantů přitom ke svým výkonům nepotřeboval trávit na palubovce nadměrné množství času. Byl pátý v bodech, druhý v doskocích, ale až 71. v počtu odehraných minut.

Antetokounmpo dovedl Milwaukee k vítězství v základní části NBA, play-off v uzavřeném komplexu Disney Worldu na Floridě pro Bucks skončilo vyřazením v semifinále Východní konference s Miami.

Zbylými dvěma finalisty na zisk prestižního ocenění byli jiní bývalí vítězové LeBron James z Los Angeles Lakers a James Harden z Houstonu.

Antetokounmpo je čtrnáctým hráčem v historii, jenž byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem NBA minimálně dvakrát. Z basketbalistů mimo USA to dokázal už jen Kanaďan Steve Nash.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články