Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baseballisté Ostravy si poradili s pražskými Eagles a obhájili extraligový titul

Baseballisté Arrows Ostrava obhájili extraligový titul, což dokázali po Dracích Brno jako druhý celek v historii. Ve třetím utkání finále porazili na domácím hřišti pražské Eagles 5:2 a Czech Series ovládli jasně 3:0 na zápasy. "Jednoduše se série možná zdá. Musím složit Eagles kompliment, ale byli jsme o kousek lepší," řekl manažer Ostravy Boris Bokaj.

Arrows loni slavili premiérový triumf v extralize v historii klubu. Letos vyhráli základní část a poté i nadstavbovou, díky čemuž postoupili rovnou do finále. V boji o titul nedali Eagles šanci, první zápas vyhráli 6:3 a druhý jasně 10:1.

V první směně třetího duelu oba celky bodovaly a vyrovnaný stav vydržel do šesté směny. V té Arrows naplnili mety bez autu a skórovali poté, co nadhazovač Krče Adam Holland trefil Jakuba Vojáka a Jakubu Malíkovi dal metu zdarma. Třetí bod přišel vzápětí, obrana Krče sice zahrála dvojaut, ale skóroval Tomáš Juněc.

Naděje Eagles, kteří naposledy získali titul před 31 lety, vykřesal americký chytač Dominic Piazza homerunem v osmé směně na 2:5. Na začátku deváté směny pražští hráči obsadili všechny směny a nadhazovače Ostravy Wesleye Roemera nahradil jeho americký krajan Christopher Burkholder. Loni nejlepší nadhazovač finále vyautoval Petra Zýmu i Piazzu a v zadním poli se rozzářil vítězný ohňostroj.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté Ostravy obhájili extraligový titul

"Byla to skvělá série, druhý zápas sice byl jednoznačný, ale jinak to bylo hodně vyrovnané a na Eagles se těším v další sezoně," řekl Roemer, kterého stejně jako jeho předchůdce podpořila ve finále bezchybná obrana Ostravy.

"Finále se nám nevydařilo, celou dobu jsme tahali za kratší konec. Musím před Arrows smeknout, jak byli nachystaní," řekl manažer Eagles Vladimír Chlup.

Extraliga letos skončila již v srpnu, jelikož 7. září startuje mistrovství Evropy, na kterém musí Češi skončit do pátého místa, aby se dostali do olympijské kvalifikace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články