Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Na úvod domácího turnaje jasná výhra. Češi nepovolili Novému Jižnímu Walesu ani jeden doběh

První zápas českého národního týmu na letošním Pražském baseballovém týdnu vyšel svěřencům manažera Pavla Chadima na výbornou. Výběr Nového Jižního Walesu z Austrálie přehráli vysoko 11:0. Další utkání české reprezentace proti Rakousku sledujte ve středu od 16:25 na ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Čeští baseballisté přehráli australský Nový Jižní Wales 11:0

Českému týmu v zápase vycházelo vše. Na kopci házel výborně Ondřej Satoria, jenž v šesti směnách neumožnil ani jeden doběh a rozdal devět strikeoutů. Nadhazovač reprezentace navíc měl kontrolu nad svými nadhozy a nedaroval ani jednu metu zdarma.

O první doběhy v utkání se postaral vítěz Homerun Derby z letošní All-Star Game Martin Mužík, když ve druhé směně odpálil dvoubodový homerun. O směnu později bylo v Eagles Parku v Praze ještě veseleji, protože český tým přidal další čtyři doběhy a výrazně tak svému soupeři odskočil.

Češi své vedení postupně navyšovali. V dohrávce šesté směny fanoušky potěšili dalšími dvěma homeruny, o které se postarali Martin Červenka a Marek Chlup. "Chvilku nám to trvalo. Trošku jsme se museli srovnat. O tom to pálení v baseballu je. Dělat nějaké úpravy na pálce během zápasu, a to jsme dělali skvěle. Nadhazovači i pole super. Vše fungovalo," hodnotil duel Marek Chlup, jenž se jen nedávno vrátil z působení v univerzitní lize ve Spojených státech amerických.

"Vždy si užívám hraní za národní tým, takže jsem rád, že jsem zpátky. Tokio byla moje poslední akce a jsem rád, že pokračujeme na vítězné vlně. Doufám, že budeme vyhrávat i dál," dodal Chlup.

"Dělník fungoval super. Přišel na večerní šichtu, zapracoval a jde domů," smál se po duelu Ondřej Satoria, když popisoval svůj proslavený nadhoz. "Víceméně jsem dobře umísťoval i fastball. Oni mně neznají, neznají dělníka, takže to bylo pro mě i výhoda," prohlásil.

Už ve středu od 16:30 čeká na české baseballisty další utkání na turnaji. V něm se postaví proti Rakousku, které v otevíracím zápase Pražského baseballového týdne prohrálo s BBJO Globetrotters 2:7, což je celek složený z nejlepších legionářů působících v Evropě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články