Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Havlíčkobrodští Hroši vyhráli i třetí finále a jsou novými softbalovými šampiony

Finále extraligy softbalistů je minulostí. Havlíčkův Brod vyhrál i třetí duel proti Břeclavi, triumfoval 4:0 a slaví mistrovský titul. Hroši vyhráli všechny tři finálová utkání.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr finále softbalové extraligy

Hroši se přiblížili mistrovským oslavám již o víkendu, kdy vyhráli 5:4 a 6:4. V čele s venezuelským nadhazovačem Maikerem Pimentelem získali proti břeclavskému Lococu potřebný třetí bod. Další zlatou medailí tak zakončil éru trenéra Dušan Šnelly. "Byl to můj poslední zápas v roli kouče. Mé čtvrté finále, opět vítězné. Už jsem se rozhodl před play-off," řekl Šnelly České televizi.

Břeclavští softbalisté tak třetí titul v řadě nezískali. Havlíčkův Brod navázal na víkendové zápasy, které ovládli 5:4 a 6:4. Hlavním triumfem byl znovu Pimentel, který ve dvou předchozích zápasech předvedl neuvěřitelných 40 strikeoutů.

"On patří do top 5 nadhazovačů na celém světě. V zámoří házel velice dobře, špičkové týmy na něj dávaly pět bodů. Jsem rád, že jsme proti němu pokaždé dali čtyři body," prohlásil hrající trenér z Locos Břeclav Martin Magula.

Pimentel dokáže potrápit hlavně rychlostí. "Ta se blíží ke 130 km/h, těžko se na to dá připravit, ale kontaktovat jsme ho dokázali," dodal Magula.

Nadhazovač Locos Břeclav Michal Holobrádek
zdroj: Petra Voet

Locos ve finálových duelech předvedli celkem 10 úspěšných odpalů. Jenže Hroši se také opírají o skvělé pálkaře, které rovněž tvoří hráči ze zahraničí. Conrado Zanuttini z Argentiny předvedl letos přes 35 úspěšných odpalů, podobně je na tom také jeho krajan, catcher Juan Cruz Garolini.

"Jsme hrozně rádi, že jsme se dostali do situace, že si týmy musí pořídit pět zahraničních hráčů, aby vůbec proti nám mohly hrát. Zápasy jsou pak velice atraktivní a posouvají nás," pochvaloval si Magula.

Zdroj
ČT sport, Jiří Uhlíř, Česká softbalová asociace

Hlavní zprávy

Nejčtenější články