Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Čeští softbalisté zvládli na MS důležité utkání s Mexikem. Drama rozhodl až v osmé směně Malý

Spravili si chuť po úvodní vysoké porážce. Čeští softbalisté na domácím mistrovství světa porazili Mexiko v dramatické bitvě, která může napovědět o postupujících ze skupiny A. Sice zpočátku prohrávali 0:2, ale Mexičany udolali v nastavované osmé směně 3:2. Zareagovali tak na jasnou úvodní porážku s Novým Zélandem 0:9. V pražském Svoboda Parku rozhodl odpal Marka Malého. Zítra se Češi poprvé představí v havlíčkobrodské Hippos Areně, utkání s Japonskem sledujte od 18:55 živě na webu ctsport.cz. 

Český softbalový reprezentant Michal Kolůch
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Celý zápas odházel Michal Holobrádek a Mexiko bodovalo v první a třetí směně. V dohrávce třetí směny se ale softbalisté dočkali na šampionátu prvních bodů.

Po dvoumetovém odpalu Patrika Kopečného skóroval Patrik Kolkus a po chybě vnějšího pole ve stejné rozehře vyrovnal Malý. Poté ale dominovaly obrany.

V poslední, sedmé směně málem uspěl Kolkus, ale jeho dlouhý odpal chytil těsně před homerunem v levém zadním poli Rodriguez.

V nastavení, ve kterém se v útoku začíná s obsazenou druhou metou, vyřešil Holobrádek plné mety strikeautem. "Kritickou situaci jsem se snažil nevnímat," prohlásil autor 13 strikeautů Holobrádek.

Češi pak výhodu využili a rozhodl odpal Malého, po kterém bodoval Kolkus. "Bylo neuvěřitelné rozhodnout utkání a ještě s takovou kulisou. Mexiko jsme museli porazit, jsme rádi, že se to podařilo," řekl vnější polař Malý. "Tohle vítězství bylo velice důležité. Kdybychom prohráli, hodně bychom si zkomplikovali postup," dodal Holobrádek.

Výhru slavilo tři tisíce fanoušků ve Svoboda parku v Bohnicích. Nyní čeká české softbalisty v havlíčkobrodské Hippos Areně Japonsko, které porazilo Mexiko 2:1 a Argentinu 8:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články