Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Čeští softbalisté mají druhou výhru, zvítězili nad USA

Čeští softbalisté na Interkontinentálním poháru v Praze přidali proti výběru USA druhou výhru poté, co ve středu porazili Dány 3:2. Výběr Tomáše Kusého, který má na kontě i dvě porážky, tentokrát zvítězil nad týmem Spojených států 6:1 a udržel si naději na postup do semifinále. V pátek čeká české reprezentanty utkání s favorizovanými mistry světa z Nového Zélandu. Přímý přenos utkání odvysílá exkluzivně web ctsport.cz od 19:25.

Čeští softbalisté
zdroj: ČTK autor: Grega Valančič

O výhru nad USA se zasloužil výborným výkonem nadhazovač Michal Holobrádek a další tříbodový homerun v turnaji zaznamenal vnitřní polař Václav Svoboda. Nadhazovač Holobrádek udělal dvanáct strikeoutů.

"Kluci, co Američany skautovali, odvedli výbornou práci. Všechno, co připravili, nám vyšlo. I když přišly těžší chvíle, tak jsem si na ně věřil," řekl Holobrádek, který se v šesté směně dostal z nepříjemné situace, plně obsazených met, třemi strikeouty v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalisté porazili na Interkontinentálním poháru Američany

Češi měli opět výborný vstup do zápasu. Americký tým začal v obraně nervózně, toho využili Tomáš Klein a Petr Vácha a po první směně vedli 3:0. "Rychlé vedení mi samozřejmě pomohlo. Hází se mi mnohem líp, protože i když se něco trošku nepovede, vím, že máme náskok," řekl Holobrádek.

Skóre se měnilo znovu ve čtvrté směně, kdy Svoboda odpálil stejně jako v zápase proti Dánsku tříbodový homerun. V závěru domácí ustáli tlak Američanů a zápas ukončili dvojautem, který rozjel nadhazovač Holobrádek.

Výsledky:

ČR - USA 6:1, Nový Zéland - Dánsko 15:0 po 5. směně, Japonsko - Argentina 2:1, Nový Zéland - Japonsko 5:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články