Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Česko zůstává na Pražském baseballovém týdnu bez porážky, s Globetrotters se znovu utká ve finále

Česká reprezentace jednoznačně ovládla základní skupinu Pražského baseballového týdne. Svěřenci Pavla Chadima přehráli silný výběr BBJO Globetrotters 11:3 a bez porážky postoupili do finále. V něm se národní tým znovu utká s výběrem amerických legionářů a bude cílit na první vítězství na domácím turnaji od roku 2015. Přímý přenos sledujte v sobotu od 18:25 na ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Český tým na Pražském baseballovém týdnu vítězí

Výběr cizinců působících v Evropě celý duel ukazoval, že bude bojovat o možnost obhájit vítězství na turnaji oprávněně. Hned v první směně dokázal dostat českou obranu pod tlak a po chybě navíc otevřel skóre jedním doběhem.

Nadhazovač českého týmu Tomáš Ondra opět potvrzoval, že letos má výbornou formu, když v šesti směnách rozdal soupeřům devět strikeoutů. Jenže Globetrotters proti němu stáhli tři body, všechny po chybách obrany Česka.

Naopak čeští pálkaři nedokázali najít recept na Daniela Gosselina na kopci Globetrotters. Naštěstí ve čtvrté směně jej trenéři soupeře vystřídali, a to byla voda na mlýn českého týmu.

Ten hned v této směně stáhl čtyři doběhy, ke kterým jim pomohl soupeř také dvěma chybami v obraně. Od této chvíle již národní tým nepustil soupeře do vedení.

Střídající David Mergans ani Jake Rabinowitz ve zbytku duelu soupeři body nepovolili, jejich kolegové na pálce stáhli v sedmé a osmé směně sedm bodů a postupně zvýšili až na 11:3.

"Myslím, že jsem nebyl úplně připravený na začátek. Bylo to trochu laxní. Oni měli i trochu štěstí, k tomu nějaké chyby v obraně. Pak jsme se trošku kousli, vyčistila se nám obrana a už to šlo. Ze začátku jsme byli trochu dole, takže to byl trochu zápas pod tlakem. Je to pro mně první start za seniorský národní tým, takže já jsem si to užil," řekl po utkání Tomáš Ondra.

"Rozhodně nás prověřili. Hrozně se těším na zítřek, protože to bude skvělý zápas. V polovině utkání jsme využili chyb, které dělali jejich nadhazovači. Dostávali se hodně pod stav a my jsme pálili tvrdě," hodnotil duel Marek Chlup, který předtím vyhrál tradiční Homerun Derby.

V základním rozstřelu sice měl Chlup pouze tři odpaly za plot, ale to mu stačilo k tomu, aby šel do rozstřelu s Kainem Abbottem z Globetrotters.

Ten český reprezentant zvládl lépe a ve finále pak už nedal šanci Andreasi Lastingerovi z Rakouska. V šedesáti vteřinách poslal za plot šest míčů a podruhé v kariéře se mohl radovat z výhry v prestižním klání.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články