Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češi na medaili nedosáhli. Titul si odnáší Nový Zéland na úkor Japonska, bronz má Argentina

Sahali po medaili, nakonec ale ani podruhé nevyzráli na Argentinu. Softbalisté znovu podlehli Jihoameričanům, tentokrát v zápase o třetí místo 1:9, a přenechali bronz soupeři. Nový Zéland otočil ve finále vývoj duelu o post nejvyšší a porazil Japonsko 5:1.

Michal Holobrádek
zdroj: ČTK/PR autor: Grega Valančič

Závěrečný den turnaje narušil déšť a organizátoři museli zrušit semifinále. Proto hrály nejlepší týmy po základní části o titul a Češi s Argentinci o třetí místo.

Ve finále se ujali Japonci díky dvěma odpalům vedení 1:0 ve třetí směně, ale víc ran jim nadhazovač Nik Hayes nepovolil. Favorité se dostali do vedení 2:1 v páté směně a na konečných 5:1 upravili o směnu později dvěma homeruny.

Češi prohrávali s Argentinou, která jediná porazila v turnaji Nový Zéland, od první směny 0:3. Ve třetí doběhl pro bod Václav Svoboda, ale soupeř rázně odpověděl ve čtvrté směně šesti body a zápas skončil rozdílem předčasně po páté směně.

"Mysleli jsme o stupínek výš, ale neměli jsme pálkařskou formu. Snad si štěstí necháváme na jindy," řekl trenér Tomáš Kusý a jeho myšlenky se ubíraly k příštímu roku. Interkontinentální pohár totiž byl generálkou na mistrovství světa, které bude příští rok v červnu poprvé hostit Česko. Hrát se bude v Praze a Havlíčkově Brodě.

Interkontinentální pohár mužů v softbalu v Praze:

Finále: Nový Zéland - Japonsko 5:1.

O 3. místo: Argentina - ČR 9:1 po 5. směně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články