Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brněnský nadhazovač Chroust se stal nejužitečnějším hráčem baseballové extraligy

Radim Chroust z týmu Draci Brno byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem loňské extraligové sezony. Cenu převzal na slavnostním galavečeru Czech Gala 2017 v pražském Centru pohybové medicíny Pavla Koláře.

Radim Chroust
zdroj: twitter.com/SK Draci Brno

Chroust odházel v uplynulém roce v play-off třináct směn s jedenácti strikeouty a pomohl vybojovat celku z moravské metropole jednadvacátý titul. "Moc si ocenění vážím, nečekal jsem to. Loňský titul bylo velice náročné vybojovat. Ve finále proti Arrows Ostrava rozhodoval každý bod. Byla to patrně nejvyrovnanější série," řekl Chroust.

Výběr Draků se stal pochopitelně i nejlepším týmem roku. Nejlepším nadhazovačem za uplynulý rok byl vyhlášen Američan Dylan Bramme, který působil v dresu Skokanů Olomouc, ale v současné době se už připravuje na sezonu v americké nižší lize.

Nejlepším pálkařem se stal další cizinec Cameron Russ, jenž působí v Arrows Ostrava. Nejvíce homerunů odpálil Matěj Hejma z Eagles Praha, autor 16 nechytatelných míčů za bariéru. "Bylo náročné se prosadit, každý tým měl minimálně jednoho nebo dva zahraniční nadhazovače. Liga byla nesmírně kvalitní, možná nejvíce v její historii," uvedl Hejma.

Osobností extraligy byl vyhlášen Pavel Budský. Bývalý reprezentant dál pomáhá Drakům a zároveň dovedl český univerzitní tým k čtvrtému místu na MS jako trenér. "Mám v plánu hrát, dokud to půjde. Vyhrávat nás pořád baví," prohlásil Budský, který se před lety dostal jako první český baseballista do nižší americké soutěže.

Nejlepší hráči české baseballové extraligy za rok 2017:

Nejužitečnější hráč: Radim Chroust (Draci Brno).
Nejlepší tým: Draci Brno.
Osobnost extraligy: Pavel Budský.
Nejlepší pálkař: Cameron Russ (Arrows Ostrava).
Nejlepší nadhazovač: Dylan Brammer (Skokani Olomouc).
Nejlepší polař: Martin Střítecký (Technika Brno).
Nejvíce homerunů: Matěj Hejma (Eagles Praha).
Nejlepší pálkař v play off: Tomáš Juněc (Arrows Ostrava).
Nejlepší nadhazovač v play off: Boris Bokaj (Arrows Ostrava).
Rozhodčí roku: Marek Vičar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články