Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Baseballová hvězda Hudson: Je jedno, odkud jste, šanci na MLB má každý

Propast mezi českým baseballem a světovou špičkou se zmenšuje a odborníci odhadují, že do deseti let by se mohl první tuzemský hráč dostat na soupisku elitní zámořské MLB. Třeba budoucí hvězdu do Ameriky doporučí Orlando Hudson, dvojnásobný účastník All Star Game, který je na skok v Česku.

Martin Červenka
zdroj: twitter.com/Lake County Captains

Devětatřicetiletý Hudson strávil v MLB jedenáct sezon, druhou metu hrával za šest týmů a čtyřikrát získal Gold Glove Award, ocenění pro nejlepšího polaře. V Česku je na pozvání Jakuba Hajtmara, hráčského agenta a baseballisty týmu Draků Brno, a zúčastní se kempu pro nejtalentovanější české hráče v Nymburku.

"Baseball je skvělý v tom, že je jedno odkud jste, ale šanci na ligu má každý. Není těžké se tam dostat, ale udržet. Je třeba mít vášeň a píli," řekl Hudson. "Je ale těžké předpovědět, kdo se dostane do nejvyšší ligy, protože každý má jiný úhel pohledu. Já jako hráč si vyberu někoho jiného než třeba manažer klubu," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Bývalá hvězda MLB ráda řekne skautům o českých talentech

O víkendu mu ukáže umění padesátka hráčů do osmnácti let. "Už se nemůžu dočkat a třeba o některém z vašich talentů řeknu našim skautům," uvažuje Hudson, který aktuálně pracuje jako poradce pro klub Arizona Diamondbacks. "Dva až tři hráči by mohli zaujmout," míní Petr Baroch, člen realizačního týmu reprezentace.

Nejblíže k MLB má z Čechů aktuálně chytač Martin Červenka, který nově podepsal smlouvu s týmem San Francisco Giants. Na jaře bude bojovat o místo a má šanci hrát třetí nejvyšší soutěž.

Druhá cesta, jak se dostat do MLB, je přes univerzitní baseball: nově bude studovat a hrát za North Carolinu Marek Chlup. "Kluci dveře se pootvírají. Propast mezi amatérským a profesionálním baseballem se zmenšuje," řekl kanadský kouč českého národního týmu Mike Griffin.

Do MLB by se třeba mohl dostat někdo z výběru žáků do 12 let, kteří na letošním mistrovství světa na Tchaj-wanu skončili osmí. V týdnu je díky tomu s univerzitním celkem přijal ve své rezidenci nový americký velvyslanec v Česku Stephen King.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články