Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Stewartová si věří i na český rekord, před Pražským půlmaratonem se obává jen protivětru

Moira Stewartová by chtěla na Pražském půlmaratonu zaútočit na vlastní český rekord. Formu cítí dobrou, ale obává se nevlídného počasí. Přímý přenos vysílá v sobotu ČT sport od 9:45.

Je nám líto, video expirovalo.
Moira Stewartová o svých cílech před Pražským půlmaratonem

Stewartová doma už jen ladí formu, těžší tréninky absolvovala ve vysokohorských podmínkách v Livignu.

"To byl nejkvalitnější trénink za celý půlrok. Ke konci jsem se cítila opravdu dobře," uvedla šestnáctinásobná mistryně republiky.

I proto by chtěla při své premiérové účasti na Pražském půlmaratonu poprvé v kariéře prolomit hranici hodiny a deseti minut. Plán jí ale může zkomplikovat počasí.

"Když je zima nebo prší, tak to třeba nebude vadit až tak moc, ale když fouká protivítr, tak to dokáže vzít spoustu vteřin," vysvětlila Stewartová.

Kdyby nevyšel český rekord, je tu ještě jedna meta. "Minimálně bych byla ráda, kdyby to bylo pod hodinu dvanáct, protože to je limit na mistrovství světa," uvedla sedmadvacetiletá vytrvalkyně s výhledem k MS v silničních bězích, které hostí na přelomu září a října Riga a limit pro atletky je konkrétně 1:12:30.

V Praze poběží i proti Tereze Hrochové, se kterou se utká o pozici české jedničky. "Ještě před pár dny jsem ani nevěděla, že Terka běží. A ve finále mi to udělalo radost. Rivalita je vždy motivace navíc," dodala Stewartová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články