Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Běhal jsem od doktora k doktorovi, popsal Šorm. Sezonním cílem je štafeta v Budapešti

Po měsících zdravotních patálií a léčbě ostruhy v levé patě začíná elitní čtvrtkař Patrik Šorm trénovat. Pokud půjde vše podle plánu, doufá v účast na srpnovém mistrovství světa v Budapešti, kde už mají čeští čtvrtkaři zajištěn start ve štafetě.

Patrik Šorm v rozběhu na 4x400 metrů v Eugene
zdroj: REUTERS

Na dráze byl před aktuálním návratem naposledy před Vánoci. "Běhal jsem od doktora k doktorovi. Šlo o těžké období. Pro comeback jsem dělal všechno. Bral jsem i kortikoidy a chodil na rentgenové ozařování. Ale až postupem času se uvidí, zda je noha úplně v pořádku," konstatoval devětadvacetiletý atlet.

Loni byl pátý na halovém mistrovství světa, ale tentokrát pod střechou vyběhnout nemohl. "Dívat se na halové závody jen v televizi nebylo snadné, ale přežil jsem to," poznamenal.

Po dlouhé zdravotní pauze má velké tréninkové manko. "Než se do toho dostanu zpátky, bude to chvíli trvat. Hlavně, aby zdraví drželo a bolesti se nevrátily," zdůraznil. Pokud zvládne týden a půl trénovat bez bolesti, mohl by kolem Velikonoc odjet na měsíční soustředění do Jihoafrické republiky.

Jako stabilní člen české štafety by se rád zúčastnil MS. "Pokusím se udělat maximum, abych u toho mohl být. V současnosti jde o sezonní prioritu. Individuální start by byl nadplán. Uvidíme," dodal.

Loni se na MS v Eugene společně s Matějem Krskem, Pavlem Maslákem a Michalem Desenským podílel na osmém místě českého týmu, který posunul národní maximum na 3:01,63.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články