Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Rybakov se rozloučil s obhajobou titulu na MS

Vladivostok (Rusko) – Ruský výškař Jaroslav Rybakov nebude kvůli zranění nohy obhajovat na mistrovství světa v Tegu předloňský titul z Berlína. Česká naděje Jaroslav Bába tak bude mít o vážného soupeře na šampionátu méně. Podle reprezentačního šéftrenéra Valentina Maslakova třicetiletý Rybakov znovu přehodnotil svůj názor. Před dvěma týdny atlet prohlásil, že se do šampionátu snad stihne zotavit, ale nyní se omluvil.

Jaroslav Rybakov
zdroj: AP

Vedení ruského týmu svým jednáním nepotěšil. "Chtělo by to víc zodpovědnosti. Způsobil nám finanční ztrátu, protože už jsme utratili peníze za letenky a tak dále," uvedl Maslakov. "Nejde, aby pořád měnil svoje rozhodnutí. Trpíme mu to jen proto, že má na účast jako obhájce titulu právo," dodal.

Rybakov, jenž má osobní rekord venku 235 cm a v hale 238 cm, letos skočil jen 230 cm a ve světových tabulkách je až jednadvacátý. Rusko budou ve výšce reprezentovat mistr Evropy Alexandr Šustov, halový mistr světa Ivan Uchov a ruský šampion Alexej Dmitrik. Všichni tři letos zdolali 236 cm.



Ruští atleti ladí v závěru přípravy formu na Dálném východě ve Vladivostoku. "Teploty tu korejským podmínkám neodpovídají, ale alespoň se přizpůsobí časovému posunu," uvedl Maslakov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články