Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Překážkář Svoboda je před sezonou ve formě

Praha – Atletická sezona již klepe na dveře. Většina atletů tak nyní finišuje přípravu, kterou směřuje k lednovému začátku seriálu závodů. Z Kanárských ostrovů se vrátila tréninková skupina Jana Železného, do které patří mimo jiné oštěpařka Bára Špotáková či Petr Fridrich, a s nimi přiletěl i překážkář Petr Svoboda.

Petr Svoboda
zdroj: ČT24

Ještě nedávno uvažoval Petr Svoboda o konci kariéry. Jedna z českých medailových nadějí na blížících se olympijských hrách přišla vloni kvůli zranění o prakticky celou část letní sezony. V hale ještě Svoboda dokázal na mistrovství Evropy získat titul na 60 metrů, ale pak přišlo nepříjemné zranění nohy.

Český atlet tak vypadl na čtyři měsíce z tréninku a přišel o možnost bojovat o umístění mezi nejlepšími na mistrovství světa v Tegu. Nyní je ale Svoboda už v pořádku a z Kanárských ostrovů se vrací v dobré sportovní pohodě. "Nějaké bolístky tam jsou, ale odjíždím z Kanárů s takovou formou, že jsem spokojený a věřím v dobré výkony," prozradil Svoboda České televizi.

Spokojen s přípravou v teple byl i Svobodův tréninkový kolega oštěpař Petr Fridrich. "Máme nového kolegu ve skupině Fina Pitkämäkiho, s tím jsme se docela seznámili. Na závodech se moc nepotkáváme nebo spíš nemáme moc možnost si spolu popovídat. No, a vždycky odvedeme velký kus práce na Kanárech."

Je nám líto, video expirovalo.
Atleti před sezónou
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články