Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Překážkář Svoboda se ladí do formy

Praha - Po téměř pětiměsíční pauze zaviněné zraněním se překážkář Petr Svoboda vrací zpět k tréninku. Pokud ho další zdravotní problémy neomezí v přípravě, chtěl by se už v zimě zúčastnit halového světového šampionátu.

Petr Svoboda
zdroj: ČT4

Svoboda si v květnu poranil patu a byl nucen ukončit sezonu. Nedávno si nechal píchnout kortikoidovou injekci a zdravotní potíže byly rázem pryč. "Hlavní problémy odezněly. Teď se objevily jiného rázu, a to jsou ty, že v tréninku nestíhám nikoho. Je to fakt hrozný boj," řekl Svoboda České televizi.

Halový mistr Evropy se momentálně připravuje na Zadově. Ztracenou sílu nabírá v kopcích. "Snažím se dohánět nejpomalejší ze skupiny. Běhal jsem i s holkama. Začátky byly perné," řekl Svoboda.

Už teď má Petr Svoboda velké cíle. Chce se znovu vrátit mezi nejlepší - inspirací mu je jeho soupeř Jason Richardson. Americký překážkář, kterého český rekordman několikrát v zimě porazil, se totiž v létě výrazně zlepšil a ze světového šampionátu si po diskvalifikaci Kubánce Roblese odvezl zlato. "Šance tady je a byl bych rád, kdyby se štěstí usmálo i na mě a taky bych mohl bojovat o nejlepší umístění," dodal Svoboda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články