Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Špotáková to provedla hezky, komentoval britský tisk zlaté finále

Londýn – Britská média řešila v uplynulých hodinách zejména kauzu Isaaca Makwaly, kterému byl původně Mezinárodní atletickou federací IAAF odepřen start na mistrovství světa, aby nakonec botswanský sprinter po tlaku nastoupil k vlastnímu rozběhu na 200 metrů a v pohodě se kvalifikoval do semifinále a následně i do finále. Domácí tisk si ale všímal i úterního senzačního vítězství oštěpařky Barbory Špotákové.

Barbora Špotáková oslavuje velké vítězství
zdroj: ČTK/AP

Špotáková běží k hloučku českého týmu, přelézá zábranu a skáče na přítele Lukáše, který ji zdvihá do výšky. Špotáková křičí a užívá si slastné pocity – před pár okamžiky se po deseti letech stala mistryní světa.

Fotografové Špotákovou na olympijském stadionu v Londýně fotili opravdu pečlivě – ze všech úhlů a hlavně pořád. Britským deníkům se nicméně zalíbily hlavně dva snímky s "posilujícím" přítelem oštěpařky, každý focený z jiné strany.

"Její hod 66,76 m stačil Češce k tomu, aby se stala mistryní světa!" hlásal text tradičního listu The Guardian, který podobně jako ostatní webové verze deníků nabízel ze světového šampionátu i podrobný textový on-line přenos, stejně jako web ctsport.cz.

Také Telegraph sledoval finálové pokusy podrobně. "Je tady také Barbora Špotáková," připomněl list, že na stejném stadionu zvítězila v roce 2012 během olympijských her, zlato si přivezla i o čtyři roky dříve z Pekingu a loni v Riu vybojovala bronzovou medaili. "A je ve vedení," dodal.

Barbora Špotáková se raduje z vítězství na MS v Londýně
zdroj: REUTERS autor: Dylan Martinez

O několik desítek minut později už hlásil: "Její hod z druhé série jí bude stačit na první příčku na podiu." Telegraph připomněl i druhé a třetí místo pro čínské oštěpařky a neopomněl zmínit i fakt, že dosavadní mistryně světa z Pekingu, Němka Katharina Molitorová, obsadila až sedmé místo.

Zpráva o prvním cenném kovu pro českou výpravu z Londýna nechyběla ani na internetových stránkách BBC. "Mohla by to být soutěž mezi dvěma ženami se třemi olympijskými tituly: Chorvatkou Sarou Kolakovou a Barborou Špotákovou z České republiky," hlásal titulek.

Její vítězný hod si tedy následně žádal i vyústění prognózy: "Špotáková to rozsekla. Provedla to hezky," komentovala britská veřejnoprávní instituce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články