Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Tříslo rychle vyléčeno. Bude to o technice, tuší Staněk směřující do Dauhá

Na atletické mistrovství světa odletěla druhá část české výpravy. Mezi těmi, kteří nastoupili do letadla směr Dauhá, byl i čtvrtý muž předloňského světového šampionátu koulař Tomáš Staněk. Natržené tříslo musel doléčovat střelhbitě. V tréninku před cestou už bolest necítil a doufal, že ho v kvalifikaci a v očekávaném finále "nevyšplouchne" technika.

Tomáš Staněk
zdroj: ČTK/AP autor: Alastair Grant

Staňkovi zkomplikovalo přípravu zranění levého třísla, které si natrhl 12. září na závodech v Ústí nad Labem. V tréninku před odletem už ale byla po problémech veta. "Naštěstí se to rychle hojilo. Jsem na tom naštěstí dobře, tříslo už mě asi úplně nelimituje a v tréninku to bylo dobrý," řekl český rekordman.

Čtrnáct dní měl relativní klid, neházel a nemohl běhat. Svaly se jinak snažil udržovat v zátěži, aby odjel na MS dobře naladěný. A potěšil ho trénink s koulí. "Začal jsem opatrně, ale navázal jsem na techniku, což bylo potěšující," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Staněk před MS rychle vyléčil natržené tříslo

Právě s technikou letos dlouho bojoval. Celou sezonu se snažil na začátku v kruhu neotvírat, jenomže ve výsledku přepadával. "Kouli jsem tlačil před sebou, nebyla v napětí, v rotaci a odhod byl takový padavý. Nemělo to drajv," zlobilo svěřence trenéra Jana Tylčeho. V posledních týdnech se ale Staňkovi povedlo pohyb zlepšit. "Jo, už jsem házel celkem dobré pokusy. Jsem rád, že jsme na to přišli. Bylo to boj se s tím celou sezonu prát, ale nejdůležitější to bude teď."

Bronzový medailista z letošního halového ME má letos pod širým nebem z 1. září maximum 21,67. Kvalifikační limit v Dauhá je stanoven na 20,90 metru. "Čekali jsme tak 21,30," uvedl Staněk a dodal: "(Limit) 20,90 je nízký vůči letošním tabulkám, ale jinak zas tak nízký není. Není to nic jen tak, že se to hodí s prstem v nose, ale dá se hodit."

Postup do finále je pro Staňka základním cílem v Dauhá. "Ten chci splnit a ve finále se poprat o co nejlepší výsledek. Doufám, že mi technika bude přát. Připravený jsem, takže to bude o technice. Přeju si, ať mě nevyšplouchne," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články