Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Že vás narození dítěte zpomalí? Dokázala jsem opak, zářila Fraserová-Pryceová

S úsměvem od ucha k uchu vzala svého malého syna do náruče a i s jamajskou vlajkou plna euforie mávala fanouškům na stadionu v Dauhá. Shelly-Ann Fraserová-Pryceová na mistrovství světa ukázala, že ani narození dítěte jí z rychlosti nic neubralo, spíše naopak, a čtvrtou zlatou ze stovky se "máma raketa" osamostatnila v čele tabulek.

Jamajčanka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová se raduje ze zlata na MS se synem
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

"Tohle je vítězství mateřství," radovala se dvaatřicetiletá Fraserová-Pryceová, která si nedělní triumf na Chalífově stadionu vychutnala s dvouletým synem Zyonem v náručí. "Hodně lidí tvrdí, že vás dítě zpomalí, ale já jsem díky němu naopak ještě rychlejší," dodala.

"Vzpomínám si, že když jsem zjistila, že jsem těhotná, úplně mě to zlomilo. Seděla jsem dvě hodiny na posteli a nešla jsem na trénink, protože jsem nevěděla, co mám dělat. Ale přísahala jsem si, že se vrátím," řekla Fraserová-Pryceová.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále stovky žen

Ta má nyní ze světových šampionátů spolu se štafetami na kontě už osm zlatých medailí. Více jich získali pouze její slavný krajan Usain Bolt (11) a Američanka Allyson Felixová (12). Možná i proto ji legendární americký běžec Michael Johnson označil za nejlepší sprinterku všech dob.

Fraserová na MS debutovala v roce 2007 v Ósace, kde získala stříbro ve štafetě. O rok později na OH v Pekingu nečekaně triumfovala na stovce, totéž zopakovala na další olympiádě v Londýně. Před třemi lety v Riu doběhla třetí, mezitím ovládla šampionáty v Berlíně (2009), Moskvě (2013) a Pekingu (2015). V Moskvě navíc vyhrála i dvoustovku a štafetu, naprázdno vyšla jen v roce 2011 v Tegu, kde skončila čtvrtá.

Rodačka z Kingstonu pochází z chudých poměrů, jako dítě občas zažila i hlad. "Trpěla jsem nedostatkem sebevědomí, protože jsem neměla pěkné oblečení ani hezký dům a musela jsem jezdit autobusem," vzpomínala Fraserová-Pryceová na dětství. Všechno změnil až olympijský triumf v Pekingu, jímž se drobná sprinterka, která proslula i extravagantními účesy, zařadila mezi největší atletické hvězdy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články