Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Nejsem pod tlakem a vím, že můžu jenom překvapit, hlásí před ME Ogrodníková

Pořád si ještě nezvykla. Před rokem se pustila do velkých změn v technice a letos to přineslo ovoce. Sladší, než by si představovala. Nikola Ogrodníková dokáže najednou oštěpem házet přes 65 metrů, což jí přisoudilo nečekanou roli favoritky pro blížící se mistrovství Evropy v atletice.

Nikola Ogrodníková
zdroj: Reuters

"Jsem stále stejná Nikol, jako jsem byla předtím," ujistila v rozhovoru ve Studiu 6 nesměle se usmívající sedmadvacetiletá oštěpařka.

Být mezi elitou v sektoru na Diamantové lize. Před pár lety o tom možná jen snila, a teď je to pustá realita. V Lausanne vyhrála, v Londýně byla druhá a pravidelně se umísťuje do třetího místa. "Je to pro mě všechno nové. Nejsem pod tlakem a vím, že můžu jenom překvapit," podotkla.

Čerpá ze svých vícebojařských zkušeností. Zdobí ji především práce nohou při rozběhu. "Loni jsem začala pracovat na technice a tělo to začalo víc pobírat, takže se to dobře sešlo. Hodně jsem změnila uvolněnost běhu," přiblížila. "Je to jedna z mých předností," zdůraznila.

Je nám líto, video expirovalo.
Ogrodníková před ME: Čím víc se usmívám, tím jsem víc v klidu

Zapracovala na detailech, všechno do sebe zapadlo a je schopná házet hodně daleko. Z roku na rok patří mezi světovou elitu, a tak nemůže před šampionátem v Berlíně myslet nízko. "Mám cíl projít kvalifikací, a když se to sejde a hodím si osobák, bude to snové," uvedla pátá žena letošních evropských tabulek.

Lepší výkony, větší tlak? Psychika může svazovat, Ogrodníková dbala v přípravě i na tuhle stránku. "Jsem hodně nervózní, ráno mi bije srdce. Na sektoru se ale nějak uklidním a čím se víc usmívám, tím mi to víc pomáhá být v klidu."

Už jen pár lehčích dávek. V sobotu ji čeká poslední házecí trénink a v pondělí odjíždí směr Berlín. Kvalifikaci absolvuje ve čtvrtek kolem poledne a finále? To by přišlo na řadu v pátek večer. Už ví, jak chutnají velké závody v záři reflektorů, injekce sebevědomí v zásobě. Osobní rekord 65,61 metru a ona ví: "Jsem schopná hodit dál."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články