Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Lurdes Gloria Manuel získala na ME do 18 let pro Česko stříbro

Talentovaná česká atletka Lurdes Gloria Manuel získala na mistrovství Evropy do 18 let stříbrnou medaili v běhu na 400 metrů. V Jeruzalémě nastupovala do finále jako favoritka s nejlepším osobním rekordem, časem 53,61 však o sedm setin sekundy prohrála s Britkou Charlotte Henrichovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká čtvrtkařka Lurdes Gloria Manuel doběhla na ME do 18 let stříbrná

Šestnáctiletá Manuel se narodila v Česku, pochází ale z kosmopolitní rodiny. Otec se podle deníku Sport narodil v Angole a maminka v Rusku.

Česká dorostenecká reprezentantka už zaběhla čtvrtku za 53,19, na ME v Izraeli byla i nejrychlejší semifinalistkou (53,56). Ve finále dokázala v cílové rovince přespurtovat vedoucí trojici, ve finiši byla ale ještě rychlejší Henrichová, která si vylepšila osobní rekord na 53,54.

Terezie Táborská byla ve finále dvoustovky šestá, Karolína Jarošová obsadila v běhu na 2000 metrů překážek osmé místo. Tyčkaři Ladislav Sedláček a Jan Krček se seřadili na deváté a desáté pozici.

V Jeruzalémě se koná třetí evropský šampionát této věkové kategorie. Čeští atleti zatím získali dva tituly: v roce 2016 v Tbilisi zvítězila kladivářka Kateřina Skypalová, o dva roky později triumfovala v Györu čtvrtkařka Barbora Malíková. Předloni bylo ME v Rieti kvůli koronaviru zrušeno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články