Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Švábíková i Vondrová hledí k MS optimisticky: Doufáme, že budeme nástupnice generace, která končí

Už ve středu vyrazí na mistrovství světa atletů v Eugene první část české výpravy. Jsou v ní i čtvrtkařka Lada Vondrová a tyčkařka Amálie Švábíková. Obě pojí velké úspěchy v mládežnických kategoriích a touha uspět na nejvyšší úrovni mezi dospělými.

Je nám líto, video expirovalo.
Švabíková s Vondrovou vyhlížejí MS s optimismem

Obě už potvrdily, že ve svých věkových kategoriích patří ke špičce: Švábíková, juniorská mistryně světa 2018 a loňská mistryně Evropy do 22 let, a Vondrová, dvojnásobná mistryně Evropy do 22 let.

"Zahřeje to u srdíčka, ale prostě se musí makat dál, hodně lidí usne na vavřínech a myslí si, že to takhle půjde dál, ale ono to takhle není," uvědomuje si střet s realitou přechodu do seniorské kategorie Vondrová.

V rozletu je zastavily zdravotní problémy, konkrétně bolesti zad. Obě však potíže vyřešily a krátce před světovým šampionátem si vylepšily osobní rekordy.

"Konečně jsem se dostala na hranici 460, ale myslím si, že jsem měla i nadějné pokusy na 465 a že by mohlo padnout i to, ne-li výš," přeje si Švábíková.

"Určitě bych chtěla běžet pod 51, to je letošní cíl, ale jestli to bude teď, nebo v Mnichově, to je mi jedno," říká i s výhledem na evropský šampionát Vondrová.

Oběma je 22 let. Ani jedné nechybí odhodlání, píle a touha se zlepšovat. V Eugene se chtějí přiblížit pocitům, které zažívaly na mládežnických šampionátech, a táhnout českou atletiku k dalším úspěchům.

"Na mládežnické akce rády vzpomínáme a doufáme, že se třeba povede a budeme nástupnice generace, která teď končí," přemítá Švábíková. "My s Amálkou to samy neutáhneme, ale budeme dělat, co je v našich silách, aby mládež za námi dorostla a pomohla nám," dodává s nadhledem Vondrová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články