Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Felixová dostane možnost rozloučit se na MS v Eugene. Legenda je v nominaci do smíšené štafety

Historicky nejúspěšnější atletka Allyson Felixová dostane příležitost rozloučit se s kariérou na vrcholné scéně. Americký svaz šestatřicetiletou hvězdu nominoval do smíšené čtvrtkařské štafety na domácí mistrovství světa v Eugene. Felixová bude startovat na desátém světovém šampionátu a bude mít šanci ještě rozšířit rekordní sbírku 13 zlatých, tří stříbrných a dvou bronzových medailí.

Allyson Felixová
zdroj: Reuters autor: Hannah McKay

Do individuálního závodu se Felixová nekvalifikovala. Na červnovém domácím šampionátu v dějišti MS Eugene doběhla šestá a podle přísných nominačních kritérií v atletické velmoci mají právo startu na vrcholné akci pouze medailisté.

Felixová oznámila úmysl ukončit kariéru před začátkem sezony. Je také nejúspěšnější atletkou v olympijské historii se sedmi zlaty, třemi stříbry a jedním bronzem.

Zářila na tratích 200 a 400 metrů a se štafetami, ještě na loňských olympijských hrách v Tokiu skončila třetí na čtvrtce a slavila triumf se štafetou na 4x400 metrů.

Na MS v Eugene bude barvy domácího týmu reprezentovat 151 atletů. Je mezi nimi devět úřadujících mistrů světa – Christian Coleman (100 m), Noah Lyles (200 m), Donavan Brazier (800 m), Grant Holloway (110 m př.), Nia Aliová (100 m př.), Dalilah Muhammadová (400 m př.), Christian Taylor (trojskok), Joe Kovacs (koule) a DeAnna Priceová (kladivo) – a celkem 29 medailistů z OH v Tokiu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články