Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kendricks na třetí titul v řadě nezaútočí, z MS se odhlásil i hvězdný oštěpař Vetter

Mistrovství světa v atletice ztrácí pár dní před startem dvě velké hvězdy. Oštěpařský světový šampion a velký sok Jakuba Vadlejcha a Vítězslava Veselého Johannes Vetter přijde o vrchol roku kvůli zranění ramena. V Oregonu bude chybět i tyčkař Sam Kendricks, jenž měl útočit na třetí titul za sebou.

Johannes Vetter
zdroj: ČTK/DPA

S rukou laboruje Vetter od květnového mítinku v Desavě, a zrušil proto i start na ostravské Zlaté tretře. Nyní německý atletický svaz oznámil, že Vetter nepoletí ani do Eugene.

Devětadvacetiletý Vetter získal světové zlato před pěti lety v Londýně, o dva roky později v Dauhá bral bronz. Osobní rekord má 97,76 metru. Letos zatím hodil nejdál Anderson Peters z Grenady 93,07, Vadlejch je s výkonem 90,88 v tabulkách druhý.

Americký tyčkař Kendricks se podrobil začátkem května operaci kolena a léčba trvá déle, než si myslel.

"Ačkoli jsme doufali, že bude stoprocentně připravený na mistrovství světa, hojí se to pomaleji, než jsme čekali. Sam cítí, že bude lepší pokračovat v rehabilitaci, aby byl fit na další mítinky," řekl jeho agent Paul Doyle.

Kendricks tak přijde o další vrchol, neboť na loňské olympiádě v Tokiu měl pozitivní test na covid a musel oželet souboj se světovým rekordmanem Armandem Duplantisem.

MS v Eugene začne příští pátek. Přímé přenosy nabídne ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články