Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hejnová: Příprava na sezonu pokračuje dobře

Praha – Životní sezona atletky Zuzany Hejnové by dnes mohla být zpečetěna titulem Sportovec roku. Atletka, která má za sebou vítězství v Diamantové lize i titul mistryně Evropy, už ale hledí směrem k příštímu roku. V říjnu trénovala na horách a ve druhé polovině listopadu odcestovala za teplem do Jihoafrické republiky. Soustředění završí začátkem ledna. "Snad je to na dobré cestě," uvedla v rozhovoru pro Českou televizi.

Zuzana Hejnová
zdroj: mago sportfotodienst

Hejnová v letošní sezoně vyhrála, co mohla. Třináct vítězství, z toho třikrát v českém rekordu, který ve finále světového šampionátu v Moskvě stlačila na 52,83. Stala se nejlepší atletkou České republiky a uspěla i v anketě Evropské atletické asociace. Ve světovém měřítku navíc skončila v nejlepší trojici. Teď je velkou kandidátkou i na ocenění Sportovec roku.

"Ankety si užívám, ale beru to tak, že to nemohu ovlivnit a je na lidech, jak jednotlivé sportovce ocení," uvedla Hejnová, která s příchodem trenéra Dalibora Kupky pozměnila tréninkový systém a to se jí vyplatilo. "Začalo to na mistrovství Evropy ve Finsku 4. místem. Byla jsem tam hodně zklamaná. Hlavou se mi motalo, že se to nepovedlo několikrát a že bych asi něco měla změnit. Takže poté jsem si trochu jinak nastavila hlavu a díky tomu se povedla olympiáda. Pak jsem ale věděla, že už takhle dál pokračovat nechci. Změnila jsem trenéra, klub, skupinu. Všechno jsem otočila a díky tomu ze mě asi spadl těžký balvan, díky čemuž jsem byla mnohem lepší a atletikou jsem se opět začala bavit," řekla Hejnová.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Zuzana Hejnová

Každý úspěch pro ni znamená něco jiného. "To, že jsem vyhrála celou Diamantovou ligu, je jistě skvělé ocenění za vyrovnanou výkonnost v průběhu celé sezony. Titul mistryně světa je ale pro mě úplně nejvíc. Všichni se na to připravují, dřou kvůli vrcholu sezony. Jsem za to na sebe pyšná, hlavně že jsem to zvládla jak fyzicky, tak i psychicky," řekla s tím, že vše proběhlo podle jejích představ. "Na všech závodech jsem podala téměř stoprocentní výkon. Jediný závod, který se mi nepovedl, byl na Memoriálu Josefa Odložila, kde jsem trochu zazmatkovala na poslední překážce, ale i přesto jsem zvítězila. Aspoň mám co zlepšovat," dodala.

Nedávno se vrátila z Jihoafrické republiky, kde se připravovala na novou sezonu. "Jezdíme tam pravidelně, byla jsem tam asi podvanácté v řadě. Jezdíme stále na stejné místo, známe to tam jako své boty. Nechtělo se mi ani moc domů, užívala jsem si tamní krásné počasí a hlavně jsem měla klid na trénink," řekla Hejnová. "Teď je období kondice, nabírání fyzičky, takže to nebylo zaměřené na rychlost a sílu, ale spíše o objemu, aby toho člověk natrénoval co nejvíc a pak z toho mohl čerpat celý rok."

Hejnová by se ráda představila na nadcházejícím halovém mistrovství světa v Polsku. "Ale je to všechno otevřené. Záleží, jak budu připravená a jak na tom budu zdravotně. Ještě nejsem rozhodnutá, v jaké disciplíně. Je to takové zpestření, ale i přesto se snažím v halové sezoně udělat si radost nějakým osobákem."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články