Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Na startu Diamantové ligy na sebe narazí špičkoví čeští a němečtí oštěpaři

Seriál Diamantové ligy startuje v Dauhá. Na úvod se mohou čeští atletičtí fanoušci těšit na německo-český souboj mezi oštěpaři. V Kataru nechybějí vítěz posledních dvou ročníků Diamantové ligy a úřadující vicemistr světa Jakub Vadlejch ani bronzový medailista z MS v Londýně Petr Frydrych. Proti nim se postaví tradiční rivalové světový šampion Johannes Vetter a olympijský vítěz Thomas Röhler. Přímý přenos sledujte od 18:00 na webu ctsport.cz.

Jakub Vadlejch
zdroj: ČTK/DPA autor: Hendrik Schmidt

Mužský oštěp v Dauhá znovu slibuje velkolepý duel. Představí se Vetter, který letos už dvakrát překonal devadesátimetrovou hranici. Na začátku března na vrhačském poháru v Portugalsku hodil 92,70. Před rokem v Dauhá zase zazářil Röhler, který předvedl velehod 93,90.

Proti dvojici německých oštěpařů nastoupí mimo jiné české duo. Vadlejch už má po mítinku v JAR, kde hodil 84,24, jistý start na mistrovství Evropy. Frydrycha podobně jako Röhlera čeká první závod v sezoně.

Největší hvězdou mítinku bude domácí výškař Mutaz Issa Baršim, který loni pod širým nebem nenašel přemožitele. Vyhrál MS i Diamantovou ligu a byl vyhlášen nejlepším světovým atletem roku. Na halovém mistrovství světa v Birminghamu ale prohrál s dvacetiletým Rusem Danilem Lysenkem.

Závodit budou také loňské suverénky svých disciplín tyčkařka Ekaterini Stefanídiová z Řecka a diskařka Sandra Perkovičová z Chorvatska. Půlkařská hvězda Caster Semenyaová z JAR poběží závod na 1500 metrů. Mužská dvoustovka nabídne duel mistra světa Ramila Gulijeva z Turecka se stříbrným olympijským medailistou z Ria Andrem de Grassem z Kanady.

Prestižní seriál má stejný formát jako loni. Na dvanácti mítincích budou závodníci sbírat body, na základě nichž se kvalifikují do finále. O vítězích Diamantové ligy se rozhodne na finálových mítincích 30. srpna v Curychu a 31. srpna v Bruselu.

Program Diamantové ligy 2018:

4. května: Dauhá,

12. května: Šanghaj,

26. května: Eugene,

31. května: Řím,

7. června: Oslo,

10. června: Stockholm,

30. června: Paříž,

5. července: Lausanne,

13. července: Rabat,

20. července: Monako,

21. a 22. července: Londýn,

18. srpna: Birmingham,

30. srpna: finále Curych,

31. srpna: finále Brusel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články