Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Déšť a chlad ji nezastaví. Špotáková se chystá na Tokio, ale už by chtěla teplo

Chystá se na své poslední olympijské hry do Tokia. Oštěpařka Barbora Špotáková, která už má dvě zlaté olympijské medaile, se nyní připravuje na středeční šedesátý ročník Zlaté tretry a protože času už moc nemá, na stadionu Dukly na Julisce ji nezastavil ani déšť. Zlatou tretru můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport a webu ctsport.cz ve středu od 17 hodin.

Kvůli pandemii koronaviru i rodině musela oželet zimní přípravu v teplých krajích. "Dvanáct stupňů, fouká, prší – není to ideální," přiznává slavná atletka. "Jsi holka z Jablonce, tobě to nevadí, říkali mi, ale to je nesmysl," říká s úsměvem.

"Potřebuji házet z plného rozběhu a k tomu potřebujete to teplo, abych nemusela být nabalená – to mi zatím chybí," konstatuje.

Snaží se hlavně, aby zůstala zdravá, a to se jí daří. Tradiční problémy s achilovkami se neozývají a i rameno už vyléčila. "Musím o sebe daleko víc pečovat. Člověk se pořád maže hřejivou mastí," popisuje přípravu v chladu devětatřicetiletá oštěpařka.

Videogalerie
  • mp4 779166 » Špotáková už by chtěla pro přípravu teplo

Chystá se na Zlatou tretru. "Ta je pro mě cesta do Tokia. Sportovec podle mě trénuje proto, aby závodil, ne aby se někde schovával, a uvidíme, co z toho vypadne," dodává s úsměvem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy