Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Tato sezona je pro mě dobrý signál, že to může příští rok ještě jít, říká Špotáková a doufá v olympiádu

Zakončila sezonu vítězstvím a navíc na svátek maminky. Oštěpařka Barbora Špotáková nastupovala k mítinku Kladno hází nejistě, ale nakonec zjistila, že ji ani víkendová rodinná oslava nepřipravila o dobrou aktuální formu. Výborně se naladila před přípravou na olympijskou sezonu a doufá, že se sportovci pod pěti kruhy za rok v létě v Tokiu opravdu sejdou.

Barbora Špotáková na mítinku Kladno hází
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Na Sletišti zvítězila výkonem 64,34 metru. Dál letos z českých oštěpařek hodila jen ona sama před osmi dny při triumfu na Zlaté tretře, kdy poslala oštěp 19 centimetrů za hranici 65 metrů.

"Jsem absolutně spokojená. Protože jsem si to sice přála, ale nečekala jsem, že hodím až tak daleko. Je to jenom důkaz toho, že když mě nebolí achilovky a trénovala jsem na olympiádu, tak že jsem se neflákala a že to jde. Že když mě nebolí nohy, tak prostě k těm 65 můžu lehce házet. To je pro mě dobrý signál, že to s novým trenérem funguje a že by to mohlo ten příští rok ještě jít," komentovala svůj výkon oštěpařka, která od zimy trénuje pod vedením Jana Tylčeho.

Po vítězství v Ostravě neměla úplně standardní program. "Maminka v sobotu slavila sedmdesátiny, takže byla taková ta moravská oslava. Maminka je z deseti dětí, takže byla poměrně veliká oslava. Sama jsem si říkala, co asi tak můžu hodit. Takže jsem ráda, že ta forma vydržela dál a že jsem jí dneska k svátku hodila zase hezký výkon," řekla Špotáková v den, kdy slaví Ludmily.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková: Vždycky ráda končím dobře posledním závodem sezony

Na Moravě ale také regenerovala. "Měla jsem tam malýho, jezdili jsme do akvaparku a trochu jsem se dala dohromady. Takže i ten odpočinek byl a musím říct, že jsme to nakonec vyladili dobře," sdělila.

Na trénincích nekončí, dokud nehodí hezky. Proto byla ráda, že povedeně uzavřela i letošní sezonu. A doufá, že to po olympijské přípravě bude moci za rok prodat. "Opravdu to vypadá dobře. Teď jenom musíme všichni věřit, aby ta olympiáda byla. Přeju to všem sportovcům a celému světu, protože to je jedna z nejkrásnějších událostí, nejenom sportovních. A jestli to zruší... Doufám, že k tomu nedojde," přemítala po sezoně poznamenané koronavirem, kvůli jehož šíření ani roční odklad olympiády nemusí stačit.

Po týdenní dovolené Špotáková znovu začne sportovat. "Já ani nemůžu přestat. To jsem si už vyzkoušela, že když tři týdny nic nedělám, tak to je pak hrozný, to všechno bolí. Budu postupně pořád něco dělat," plánovala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články