Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dálkař Juška si zlepšil sezonní maximum, ale skáče s bolestmi

Zatím nejlepší výkon sezony zaznamenal dálkař Radek Juška. Na mítinku v Táboře doletěl až do vzdálenosti 794 centimetrů. Limit pro účast na mistrovství světa mu však stále uniká.

Je nám líto, video expirovalo.
Dálkaře Jušku trápí kotník

Za nominačním kritériem Českého atletického svazu Radek Juška zaostal o 11 centimetrů.

V závodě se znovu jako v loňské sezoně pral s rozběhem, tentokrát byl na vině i vítr, který vanul skokanům do zad. Při nejdelším pokusu českého rekordmana překročil povolenou normu o tři desetiny.

Navíc se Juška v závodě pral i s bolestivými kotníky. "Odrazový dobrý, omlátím ho během prvního pokusu, ale předodrazový – to je horší. Do každého pokusu jsem šel s bolestí. Musím to dát dohromady a třeba na mistrovství republiky to padne," věří Juška před domácím šampionátem, který hostí poslední červencový víkend Brno.

Pozici české oštěpařské trojky za Nikolou Ogrodníkovou a Barborou Špotákovou potvrdila Irena Šedivá, která zvítězila výkonem 58,19 m.

Výškařkám vládla při absenci zraněné Michaely Hrubé výkonem 185 centimetrů Lada Pejchalová. "Rozporuplné pocity, protože 190 bylo skoro skočených, a to je limit na MS v Dauhá," uvedla dvacetiletá česká atletka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články