Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vondrová na ME na 400 metrů překážek medaili nepřidala, zato tyčkařka Švábíková je stříbrná

Ke stříbrné medaili ze sobotní hladké čtvrtky Lada Vondrová v neděli další nepřidala. Na mistrovství Evropy do 23 let v Gävle doběhla česká atletka na 400 metrů překážek šestá v čase 57,29 sekundy, zůstala tak 51 setin za osobním rekordem a k medaili jí scházela téměř sekunda. Naopak tyčkařka Amálie Švábíková, někdejší juniorská světová šampionka, si vyskočila výkonem 435 centimetrů pro stříbrnou medaili.

Tyčkařka Amálie Švábíková
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

V závodě zvítězila Belgičanka Paulien Couckuytová v osobním rekordu 56,17, která ve finiši předstihla favorizovanou Italku Lindu Olivieriovou, jíž v závěru došly síly a do cíle spíš jen doklopýtala.

Finálové vystoupení v Gävle ještě čeká Davida Follera a Damiána Vícha v běhu na 3000 metrů překážek, výškaře Marka Bahníka s Josefem Adámkem, trojskokana Ondřeje Vodáka a Anetu Chlebikovou v běhu na 5000 metrů.

V tyčkařském závodě 19letá Švábíková skákala nižší výšky bez potíží, ztroskotala až na 445 cm, které jako jediná překonala Švýcarka Angelica Moserová. O stříbru české tyčkařky rozhodl lepší zápis, než měla třetí Ruska Jelizaveta Bondarenková. Druhá česká reprezentantka Nikola Pöschlová překonala rovné čtyři metry a obsadila sedmé místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články