Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čtvrtkařská hvězdička Vondrová se těší na ME družstev. Chci makat dál, hlásí

V české nominaci pro evropský šampionát družstev nechybí ani naděje domácí atletiky Lada Vondrová. Devatenáctiletá čtvrtkařka si už zajistila účast na mistrovství světa v Dauhá. Ještě předtím se ale od pátku do neděle představí právě v polské Bydhošti. "Neusnu na vavřínech, chci makat dál," hlásí Vondrová.

Na atletickém mistrovství republiky v Brně zvítězila Vondrová koncem července v čase 51,71 sekundy, což znamenalo vylepšení osobního rekordu o 42 setin. A navíc splnění limitu IAAF o devět setin.

"Byla jsem hodně šokovaná, ale na překážkách se projevilo to, jak jsem je dlouho neběhala a jak jsem se zrychlila na hladký, takže to bylo asi tím," řekla Vondrová. Ta ve finále porazila dvojnásobnou mistryni světa Zuzanu Hejnovou, která zaběhla čas 52,44.

"Nevytuhla jsem. Pro mě to znamená hrozně moc, je to úplně super," řekla k účasti na světovém šampionátu. "Teď chci makat dál, abych v Dauhá předvedla co nejlepší možný výkon. Budu trénovat, závody a uvidíme dál," dodala čerstvá stříbrná medailistka z mistrovství Evropy do 23 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Atletická naděje Vondrová před ME družstev

Soupeřky hodně zlobila i na Evropských hrách, kde se představila v mix-štafetě. "Pro nás jako běžce to nic moc nového nebylo, je to perspektivní soutěž do budoucna. Mně se to líbilo," dodala Vondrová, která před lety koketovala i s fotbalem. Tam ji ale zastavily problémy s kolenem.

"Lada je mladá a na sportovní vlně. V tomhle věku jste schopni odzávodit cokoliv a pevně věříme, že jí to vydrží," chválil šéf Českého atletického svazu Tomáš Janků.

Spolu s ní pojede do Bydhošti dalších 47 atletů. Letos premiérově pro udržení v Superlize zůstane jen sedm nejlepších, níže pak sestoupí pět družstev. V české nominaci jsou vedle Vondrové i zkušení závodníci Zuzana Hejnová a Jakub Holuša.

"Předpokládám, že to bude velmi tvrdá bitva. Máme prognózy z letošních výkonů našich závodníků, a přestože je hodně lidí skeptických, já jsem optimista. Věřím, že se o postup popereme," řekl Janků.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články