Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

V Kreisbergu dojela Sudová desátá, vyhrála opět McPhieová

Kreischberg – Desátá skončila v paralelní jízdě v boulích na světovém poháru v rakouském Kreischbergu Nikola Sudová. Ve vyrovnané jízdě prvního kola vyřazovací fáze prohrála o bod s osmnáctiletou Australankou Britteny Coxovou. Z vítězství se radovala Heather McPhieová, mužům kraloval Bryon Wilson.

Nikola Sudová
zdroj: ČT24

"Pořád bojuju s časem. Prostě to mám v hlavě, že to hned nepustím," uvedla Sudová v tiskové zprávě. "Přitom, když se mi to omylem rozjede, zvládám skoky i ve velké rychlosti. Ale tohle byla trať s hodně krátkou střední pasáží a já to nemohla dohnat," konstatovala.

Třicetiletá Sudová, majitelka dvou medailí z mistrovství světa a vítězka dvou závodů v SP, postoupila z kvalifikace jako šestá. V duelu s Coxovou tradičně skočila helikoptéru s roznožkou i backflip s krosem, ale rozhodčí dali vyšší známky mladé Australance.

"Ona jela dobře, neudělala chybu. A v duálech to bývá ovlivněno hodně tím, kdo dojede první do cíle. Zkrátka se musím naučit víc riskovat," uvedl Sudová. Coxová postoupila až do semifinále a skončila čtvrtá. 

Opět kralovala McPhieová

I druhý závod sezony vyhrála Američanka Heather McPhieová. Sudová v průběžném pořadí SP udržela čtvrté místo, kterým do seriálu před týdnem ve finské Ruce vstoupila. Druhá česká boulařka Tereza Vaculíková se ani na druhý pokus do hlavního závodu pro 16 nejlepších nedostala, v kvalifikaci obsadila 22. místo.

Mužský závod v Kreischbergu patřil Bryonu Wilsonovi z USA, který za sebou nechal všechny čtyři favorizované Kanaďany. V čele seriálu se udržel dnes třetí Mikael Kingsbury, bodově se na něj dotáhl další Kanaďan Alex Bilodeau.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články