Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pro Jizerskou 50 vyjednáme příští rok lepší termín, zní z úst organizátorů

Praha – Nejslavnější dálkový běh na našem území – Jizerská padesátka – se letos neuskuteční. Již popáté v historii nepustí závodníky na start počasí, respektive nedostatek sněhu. Přesunutí závodu na jiný termín nepřipadalo v úvahu, jelikož Jizerská 50 je součástí seriálů Ski Classics a Worllopet. Organizátor závodu Marek Tesař však slibuje, že pro příští ročník se pokusí vyjednat příznivější termín tradičního klání.

Je nám líto, video expirovalo.
Host sportovních zpráv: Marek Tesař, organizátor Jizerské 50

"Zkoušeli jsme zažádat o přeložení již letos a loni. Co se týče ale organizátorů těchto seriálů, tam nadšení, že bychom něco překládali, moc není. Teď si to ale zřejmě budeme klást jako podmínku, abychom v těch seriálech vůbec byli. Pro nás je klíčové, aby se závod jel," říká Tesař.

Drobné kontroverze vzbudil fakt, že organizátoři nevraceli startovné, za něž většina závodníků zaplatila 1 200 korun. "Máme v podmínkách, že v případě neuskutečnění závodu z důvodu nepřízně startovné nevracíme, a to z jednoho prostého důvodu. Startovné pokrývá necelých padesát procent celkových nákladů a my si nemůžeme dovolit startovné vrátit, protože to by bylo likvidační pro ten samotný závod," vysvětluje Tesař.

Účastníci však mají alespoň garantovanou slevu 300 korun na příští ročník. "Řada závodníků se ozývá, že by chtěli větší kompenzaci. Na druhou stranu bych chtěl moc poděkovat těm, kteří nám vyjadřují podporu, protože jich je velká část," svěřuje se Tesař. A dodává, že třísetkorunová sleva není jedinou kompenzací. "Každý, kdo zaplatil startovné, si může vyzvednout startovní balíček. Odstartuje také Jizerská 50 pro nadšence. Lidé pojedou na kolech, elektrokolech, půjdou Nordic Walking...," vypočítává Tesař.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články