Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Poběží se Jizerská padesátka? Rozhodne se do týdne

Bedřichov - Špatné sněhové podmínky ohrožují 47. ročník Jizerské padesátky. Čtrnáct dnů před startem dálkového běhu na lyžích pořadatelé potřebují buď mráz na výrobu technického sněhu, nebo alespoň deset centimetrů přírodního sněhu. O osudu závodu se rozhodne začátkem příštího týdne.

Jizerská 50
zdroj: ČT24

Sníh chybí od startu po délce 500 metrů a asi dva kilometry na trati. "Za normálních okolností míváme sníh a navezlo by se to, jenomže teď není z čeho navážet. To je největší problém," řekl ředitel tratí Radim Nyč.

Za dobu své existence se padesátka nekonala čtyřikrát. V letech 1988, 1990, 1998 a 2007 se závod nejel kvůli nedostatku sněhu, v roce 1993 byl přeložen na březen.

Radim Nyč: "Rozhodnout musíme nejpozději příští úterý. Musí napadnout tak deset čísel, aby se to uskutečnilo. Další variantou je, aby alespoň týden mrzlo přes noc, aby se něco nastříkalo na parkovišti a mohlo rozvézt."

Nadcházející ročník ČEZ Jizerské 50 byl již dva měsíce před startem vyprodán. Na start hlavního závodu na 50 km klasicky by mělo v neděli 12. ledna vyrazit 4 800 lyžařů v čele s hvězdami dálkových běhů Norem Andersem Auklandem či Stanislavem Řezáčem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články