Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pechalatová s Bourzatem obhájili evropský titul v tancích

Sheffield - Francouzi Nathalie Pechalatová a Fabian Bourzat obhájili evropský titul v tancích na ledě. Stříbrné a bronzové medaile získaly ruské páry Jekatěrina Bobrovová, Dmitrij Solovjov a Jelena Ilinychová, Nikita Kacalapov. Čeští zástupci Gabriela Kubová s Dmitrijem Kiseljovem a Lucie Myslivečková s Neilem Brownem skončili na chvostu finálové dvacítky. 

Fabian Bourzat a Nathalie Pechalatová
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

Pechalatovou s Bourzatem posunulo ze druhého místa po krátkém tanci na evropský trůn vystoupení s námětem faraona a mumie. Sice byli výrazně asynchronní v twizzlech, ale zaostali jen o 71 setin za stobodovou hranicí a v konečném součtu porazili největší ruské rivaly o bezmála čtyři body.

Přítelkyně českého krasobruslaře Tomáše Vernera a její taneční partner tak zatím jako jediní v Sheffieldu narušili ruskou hegemonii. Na třetí příčku totiž díky výbornému volnému tanci poskočili ze sedmé pozice Ilinychová s Kacalapovem, kteří za sebou o pouhé tři setiny bodu nechali Italy Annu Cappelliniovou a Luku Lanotteho. V součtu se čtvrteční soutěží sportovních dvojic zatím putuje do Ruska pět z šesti medailí.

Pozici nejlepšího českého páru této sezony nakonec potvrdili republikoví šampioni Kubová s Kiseljovem, kteří však neudrželi postavení po krátkém tanci a klesli na osmnáctou příčku. Ve volném tanci se projevila krátká spolupráce Myslivečkové s Brownem, kteří trénují od října. V technické obtížnosti i vinou hrubé chyby při společné piruetě se jako jediní ve startovním poli nedostali přes hranici 30 bodů a propadli se o čtyři místa až na devatenáctou pozici. Loni byla přitom Myslivečková s Matějem Novákem desátá.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v krasobruslení 2012 Velká Británie

Kostnerová vyhrála krátký program krasobruslařek

Italská krasobruslařka Carolina Kostnerová útočí na čtvrtý evropský titul. Krátký program vyhrála před Finkou Kiirou Korpiovou a Ruskou Xenií Makarovovou. Na šampionátu v Sheffieldu se nedařilo další ze spolufavoritek Aljoně Leonovové z Ruska, která půjde do volných jízd až ze šesté pozice. Česko v této kategorii už zastoupení nemá, Eliška Březinová vypadla v kvalifikaci.

Žádná z krasobruslařek, které dostanou malé medaile za krátký program, nijak výrazně neriskovala. Všechny jako kombinaci zařadily dva trojité toeloopy, což je nejjednodušší varianta kombinace dvou trojitých skoků.

Carolina Kostnerová
zdroj: EPA autor: Gerry Penny

Rozhodčí po technické stránce i v programových komponentech nejvýše ocenili výkon hlavní favoritky Kostnerové, která se jediného drobného zaváhání dopustila při skoku do jedné z piruet. Získala 63,22 bodu a před volnou jízdou má náskok 1,42 bodu před obhájkyní bronzové medaile Korpiovou. Ta bývá tradičně silnější v krátkých programech, ve volné jízdě mívá problémy.

Z ruských krasobruslařek je zatím nejvýše Makarovová, která se však nedostala přes šedesátibodovou hranici a na vedoucí Kostnerovou ztrácí 5,67 bodu. Dnešní vystoupení se naopak vůbec nevydařilo její krajance Leonovové, jež udělala chybu v kombinaci a po nevýrazném výkonu zaostala o více než devět bodů za osobním rekordem.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v krasobruslení 2012 Velká Británie
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články