Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Nosek o euforii v Las Vegas: Vyprodáno máme i na tréninku

Las Vegas žije hokejem. Nováčci NHL Golden Knights totiž pokračují ve spanilé jízdě a navrch mají i ve finále Stanley Cupu. První utkání s Washingtonem rozhodl český útočník Tomáš Nosek, který dvěma brankami přispěl k vítězství 6:4. Pardubický rodák si kromě gólů užívá i fantastickou atmosféru ve městě hazardu. Druhý zápas série je na programu ve čtvrtek od 2:00 středoevropského času.   

Tomáš Nosek slaví gól ve finále Stanley Cupu
zdroj: ZUMA autor: John Crouch/Cal Sport Media

První duel v NHL v klubové historii odehráli "Rytíři" před osmi měsíci, teď jsou ve finále. I proto je současná nálada v největším městě státu Nevada naprosto výjimečná. "Od začátku sezony to bylo super, a teď v play-off to graduje. Máme vyprodáno i na každém tréninku. Podpora fanoušků je úžasná. Patří jim za to velký dík," prohlásil hrdina pondělního střetnutí Nosek a dodal: "Je jedno, kdo dává góly, hlavně že se vyhrává." 

Hokejisté z Las Vegas zakončili základní část Západní konference na třetím místě. V 1. kole vyřazovací fáze deklasovali Los Angeles (4:0 na zápasy, pozn. autora), ve 2. kole vyřadili San Jose (4:2) a do finále postoupili přes Winnipeg (4:1). 

Proti Washingtonu uspěli i ve třetím vzájemném měření sil letošního ročníku. Tým kolem hvězdného kapitána Alexandra Ovečkina se však rozhodně nevzdává. "Šli po nás, hráli tvrdě a dobře bruslili, což jsme očekávali," řekl obránce Capitals Michal Kempný. "Určitě to není start, který jsme si představovali, ale je to jen první utkání. Podíváme se na něj, vyčistíme nějaké chyby a připravíme se na další," doplnil útočník Jakub Vrána.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosek, Kempný a Vrána před 2. finále Stanley Cupu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články