Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Famózní Nosek rozhodl dvěma góly o výhře Vegas

Vítězný gól a pak ještě pečeť do prázdné branky. Tomáš Nosek v úvodním finále NHL zářil. V čase 49:44 získal nováčkovi soutěže vedení 5:4 a tři vteřiny před koncem při power-play do prázdné branky ještě pečetil výsledek. Hokejisté Vegas i díky němu porazili Washington 6:4. Nosek byl za svůj výkon vyhlášen první hvězdou duelu. Druhé utkání je na programu v noci ze středy na čtvrtek od 2:00 SELČ, výhodu domácího prostředí budou mít opět Golden Knights.

Tomáš Nosek se raduje se spoluhráči
zdroj: Reuters

Vegas začalo náporem, bylo výrazně střelecky aktivnější a ujalo se vedení v osmé minutě, kdy využilo první přesilovku zápasu při vyloučení Andreho Burakovského. Střelou od modré čáry se trefil přesně k levé tyči obránce Colin Miller.

V 15. minutě odpověděli Capitals svou teprve třetí střelou na branku v utkání. Pokus Kempného od modré čáry tečoval Brent Connolly. Za 42 sekund Capitals otočili stav. Vrána poslal puk za branku na T.J. Oshieho, který uvolnil Nicklase Bäckströma a ten bekhendem přehodil levý beton Marca-Andreho Fleuryho.

Golden Knights dokázali ještě v první třetině ztrátu smazat. V 19. minutě se zblokovaný pokus Reillyho Smithe odražený od zadního mantinelu dostal k Williamu Karlssonovi, jenž u levé tyče z úhlu protlačil puk o Bradena Holtbyho do branky.

Úvod druhého dějství opět patřil Vegas a ve 24. minutě Holtby znovu kapituloval, když jej po přihrávce Deryka Engellanda překonal osamocený Smith. Za čtyři minuty Fleury zlikvidoval Vránovu šanci, ale před polovinou utkání po přihrávce Oshieho srovnal na 3:3 obránce John Carlson, který zakončoval do odkryté branky.

Při první přesilovce Capitals po špatném střídání Golden Knights mohl Carlson udeřit znovu, ale jeho ránu od modré čáry vytěsnil Fleury na tyč. Na druhé straně po šanci Davida Perrona po návratu z trestné lavice zasáhl úspěšně Holtby.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Finále NHL načal skvěle Tomáš Nosek

Start do třetí třetiny vyšel naopak Capitals. Po 70 vteřinách šli do vedení, kdy střelu Alexandra Ovečkina tečoval Tom Wilson a Fleury si levou bruslí srazil puk do branky. Z vedení se ale radovali hosté jen 91 sekund. Kempný v souboji s Noskem nešťastně odvrátil puk přímo na volného Ryana Reavese a Holtby neměl šanci reagovat.

Vegas vzápětí pomohla opět tyč po ráně Johna Carlsona a na druhé straně zastavilo břevno puk, který nejdříve vyrazil Holtby a ten se pak odrazil od Smithe. Po Noskově přihrávce pak nepřekonal gólmana Washingtonu Pierre-Edouard Bellemare.

Podívejte se na vítězný gól Tomáše Noska:

V 50. minutě ale našel skvělou křížnou přihrávkou z levé strany Shea Theodore Noska, který trefil volnou část branky a připsal si premiérovou vítěznou branku v kariéře v NHL. "Soustředil jsem se pouze na puk. Byla to skvělá přihrávka a bylo snadné ji proměnit. Říkal jsem si jen, že to musím správně trefit," popsal Nosek.

Pojistit náskok mohl Perron, domácí se ubránili při náporu Capitals při power-play a Nosek ještě v závěru dovezl po skvělé obranné práci puk do prázdné branky. Pro pětadvacetiletého odchovance Pardubic to byl v 97. zápase v součtu základní části i play off NHL první dvougólový zápas.

O obrat Golden Knights ve třetí třetině z 3:4 na 6:4 se postarala čtvrtá formace týmu z Nevady. Nosek čekal na první trefu v play-off deset utkání a nyní se trefil třikrát za tři zápasy. "Je skvělé, když vidíte, že byli tito kluci za svou práci odměněni. Jsou velice důležitou částí našeho mužstva. Dali dnes tři klíčové góly," ocenil spolupráci trenér Vegas Gerard Gallant příspěvek formace Reaves, Nosek, Bellemare.

Capitals dokázali dvakrát v utkání zvrátit stav ve svůj prospěch, ale nakonec neuspěli. "Nehráli jsme náš nejlepší zápas. Občas jsme si nedávali ve středním pásmu dobře puk. Podíváme se na videu na sestřihy a ukážeme si chyby. Budeme příště lepší," ujistil kapitán Washingtonu Ovečkin.

Vegas Golden Knights - Washington Capitals 6:4 (2:2, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. C. Miller (Haula), 19. W. Karlsson (R. Smith, Engelland), 24. R. Smith (Engelland, Marchessault), 43. Reaves, 50. Nosek (S. Theodore), 60. Nosek (Perron) - 15. Connolly (Kempný, Burakovsky), 16. Bäckström (Oshie, Vrána), 29. J. Carlson (Oshie, Bäckström), 42. T. Wilson (Ovečkin, Kuzněcov). Rozhodčí: Joannette, McCauley - MacPherson, Murray. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Střely na branku: 34:28. Diváci: 18 575. Hvězdy zápasu: 1. Tomáš Nosek, 2. Shea Theodore, 3. Deryk Engelland (všichni Vegas). Stav série: 1:0.

Vegas: Fleury - Schmidt, McNabb, S. Theodore, Engelland, C. Miller, Sbisa - R. Smith, W. Karlsson, Marchessault - Tuch, Haula, Neal - Carpenter, Eakin, Perron - Reaves, Nosek, Bellemare. Trenér: Gerard Gallant.

Washington: Holtby - Niskanen, Orlov, J. Carlson, Kempný, Djoos, Orpik - T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin - Oshie, Bäckström, Vrána - Connolly, Eller, Burakovsky - Smith-Pelly, Beagle, Stephenson. Trenér: Barry Trotz.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články