Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Krasobruslař Březina pojede na ME o medaili

Tallinn - O medaili může usilovat průběžně čtvrtý krasobruslař po krátkém programu na ME Michal Březina, který je zatím v pořadí o čtyři místa výše než jeho zkušenější krajan Tomáš Verner. O medaili však předčasně mladý mistr České republiky mluvit nechce, Březinovým cílem je především čistá jízda. Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko, který se vrátil k závodům po čtyřleté pauze, bude bojovat o šestý titul mistra Evropy. Po světovém rekordu v krátkém programu má před večerními volnými jízdami náskok 2,75 bodu před obhájcem zlata Brianem Joubertem z Francie. Přímý přenos volných jízd mužů vysílá od 20:45 ČT2 a zpravodajský web ČT24.

Po včerejším krátkém programu je Michal Březina spokojený. "Na medaili to možná je, ale já bych o tom nechtěl mluvit dopředu. Prostě zajedu, co umím, a rozhodčí se rozhodnou, jestli mi tu medaili dají nebo jestli s tím ještě počkají. Já pojedu tak, abych předvedl minimálně to, co na mistrovství republiky," řekl Březina, jenž domácí mistrovství opanoval.

Michal Březina věří, že na dobrý výsledek budou stačit jen trojité skoky, čtverné totiž zatím neskáče. "Když si vezmeme, že mistr světa pro letošní rok je Lysacek bez čtverného skoku, tak si myslím, že když se jízda povede čistá se všemi trojitými skoky, tak se s tím dá udělat výsledek," míní Březina, jehož cílem je bezchybný výkon v každém závodě.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Michalem Březinou

Na Pljuščenka tlačí Joubert

Oba největší rivalové si pro volné jízdy vylosovali v poslední rozjížďce pořadí těsně za sebou. Jako druhý vyjede na led Joubert, po něm nastoupí ruský fenomén. Až jako předposlední se ve finálovém večeru představí juniorský vicemistr světa Březina, po němž bude o vylepšení pátého místa usilovat další navrátilec Stéphane Lambiel.

Verner poprvé od světového šampionátu z roku 2007 nepojede na mezinárodní akci v nejsilnější skupině. Před třemi lety mu tato pozice vyhovovala, vytvořil si dosud platný osobní rekord a z devátého místa se posunul až na čtvrté.

Tomáš Verner
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články