Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koukalová nepojede ani v Oberhofu. Šlesingra nahradí premiérově mladík Hošek

Ani ve čtvrtém podniku letošního ročníku Světového poháru se mezi startujícími neobjeví Gabriela Koukalová. V Německu se nepředstaví ani další dlouhodobá stálice české reprezentace Michal Šlesingr, který ještě nestihl doléčit bolavé koleno, ve výpravě ho nahradil premiérově dvaadvacetiletý Ondřej Hošek. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od čtvrtka do neděle.

Gabriela Koukalová
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Sergei Bobylev

Do Německa odjelo šest žen v čele s Veronikou Vítkovou, kterou doplňují Eva Puskarčíková, Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Veronika Zvařičová. Sestavu mužů tvoří Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Tomáš Krupčík, Jaroslav Soukup, Adam Václavík a premiérově Ondřej Hošek.

Nejlepší česká sportovkyně minulého roku Koukalová má od léta potíže s lýtkovými svaly a kvůli bolestem netrénuje naplno. Proto ještě v sezoně nezávodila. Do Nového roku vtrhla podle svého facebookového profilu naplno, ale mimo jiné napsala: "Na tréninku už to taková paráda nebyla." V prosinci po vyhlášení ankety uvedla, že v polovině ledna oznámí, zda pojede na olympijské hry do Pchjongčchangu.

Šlesingr nenastoupil před svátky do stíhačky ve francouzském Grand Bornard. Po Vánocích jezdil v Bedřichově a v jabloneckých Břízkách. "Koleno vypadá v pořádku, ale na závodění to ještě není. Bude se s Michaelem Málkem připravovat v Novém Městě na Moravě," řekl šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. Do závodů by se měl Šlesingr vrátit příští týden v Ruhpoldingu.

Ačkoliv muži mohou ve Světovém poháru závodit s pěti sportovci, do Durynského lesa jich odjelo šest. "Na programu jsou štafety, a tak trochu spekulujeme s tím, jak ji postavíme. A chceme hrát s více kartami," vysvětlil Rybář.

Během vánočních a novoročních svátků pracovali biatlonisté na více frontách. Hlavní základnou přípravy se stal Jablonec nad Nisou, kde trénovalo 14 z 23 členů reprezentačního kádru. Šest mužů vylaďovalo formu v Novém Městě na Moravě, Moravec trénoval v Hochfilzenu a v Rakousku pobývala i Lucie Charvátová, která byla v Seefeldu. Za hranicemi byla také Koukalová.

"Vrátili jsem se ke střeleckému drilu. Hodně jsme se věnovali objemové přípravě, speciální síle i rychlosti," řekli k přípravě trenéři žen Zdeněk Vítek a mužů Michael Málek. "Jednalo se o standardní tréninkový blok, poslední před druhým trimestrem a olympijskými hrami, protože před olympiádou bude navíc příprava ovlivněna časovým posunem. Proto jsme měli v plánu hodně objemů i síly," doplnil Rybář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články