Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Moravec s Puskarčíkovou se zaskvěli v exhibici na stadionu fotbalistů Schalke

Chuť po nevydařeném začátku sezony si částečně spravili biatlonisté Ondřej Moravec a Eva Puskarčíková, když obsadili druhé místo v exhibici smíšených dvojic v Gelsenkirchenu, která se tradičně konala na zaplněném stadionu fotbalistů Schalke. Před zhruba 44 000 diváky tak vyrovnali nejlepší český výsledek v tomto závodě, jehož před dvěma lety dosáhl Moravec s Gabrielou Koukalovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Moravec s Puskarčíkovou zazářili na vánoční biatlonové exhibici

Tentokrát, v 16. ročníku exhibice, česká dvojice nestačila jen na ruskou dvojici Jekatěrina Jurlovová, Alexej Volkov. Ti vyhráli už "první poločas", tedy závod s hromadným startem, a vedení udrželi i v následné stíhačce.

Také Moravec s Puskarčíkovou si ve stíhacím závodě udrželi druhou pozici, jež jim patřila po úvodní části. Na suverénní Rusy ztratilo české duo 24 sekund. Třetí doběhli Rakušané Julian Eberhard a Lisa Hauserová.

Exhibiční závod s dotací 156 000 eur byl ochuzen o účast německé hvězdy Laury Dahlmeierové, jež na poslední chvíli start odřekla kvůli onemocnění. Světový pohár pokračuje po vánoční pauze 4. ledna v Oberhofu.

Ondřej Moravec při exhibici dvojic na stadionu Schalke
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Axel Kohring

Biatlonový exhibiční závod smíšených dvojic v Gelsenkirchenu:

1. Jurlovová-Perchtová, Volkov (Rus.) 33:21,4, 2. Puskarčíková, Moravec (ČR) -24 vt., 3. Hauserová, Eberhard (Rak.) -43,5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články