Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

GLOSA: Viktoria se v Edenu nezmohla na nic, ale také se na nic nevymlouvala

"Ti je sfoukli jako svíčku, kluci vopálený," dalo by se citovat ze slavných fotbalových odposlechů. A na co to lze aplikovat po právě uplynulém kole fotbalové ligy, není třeba moc vymýšlet. Střet gigantů v pražském Edenu nepřinesl do české pivní metropole moc klidu. Viktoria svému vítěznému jménu nedostála, odvezla si čtyři kusy a nepředvedla nic, co by mohlo její budoucí soupeře postrašit a ty v Lize mistrů už vůbec.

Vladimír Coufal slaví s Tomášem Součkem
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Když po hubených výhrách v minulém kole konečně otevřeli v Plzni střelnici a Mladá Boleslav si odvezla šest gólů, zdálo se být všechno na nejlepší cestě za obhajobou. Jenže týden se s týdnem sešel a Plzeň narazila. Hlavně nepředvedla žádnou vnitřní sílu dlouho budovaného a ceněného týmu, který se už popáté za sebou nedokázal Slavii na jejím stadionu vzepřít. To je jistě téma k zamyšlení hlavně pro trenéra Pavla Vrbu.

Parta, která je dlouho spolu a která přehrává soupeře kvalitou kádru, i když se jí třeba zrovna nijak moc nedaří, najednou ztratila půdu pod nohama. Kvalita narazila na kvalitu. Tenhle termín je v tuzemském fotbale hodně frekventovaný. Většinou slyšíme: "Scházela nám kvalita v obraně, útoku či ve středu pole," – nebo: "soupeř měl větší kvalitu". Sice to tahá za uši, ale když se od toho oprostíme, tady z pohledu Plzně by to v sobotu ve Vršovicích platilo stoprocentně.

Nic zkrátka netrvá věčně, a zatímco ve Slavii teď asi reprezentační přestávku moc nepřivítají, v Plzni tomu je nejspíš opačně. Budou mít šanci se po knockoutu otřepat. "Sedneme si a probereme to," konstatoval po zápase obránce Radim Řezník hodně smířlivým tónem. Slavia zkrátka ukázala sílu a český fotbal může jen doufat, že jí předvede i v Evropské lize.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Plzeň s ohlasy

Trenéra Vrbu bych ale ocenil za to, že se oprostil od tradičních jízlivostí a jasně po zápase uznal: "Slavia byla lepší, zaslouženě vyhrála – o tom je zbytečné debatovat." A to se mohl vymlouvat na druhou penaltu a vyloučení Hubníka, což nakonec asi vše bylo ohodnoceno správně. Vrba také řekl, že se na to bude muset podívat na videu. Ovšem hned po utkání to mohl cítit jako křivdu, protože dvě penalty odpískané hned po sobě, to se jen tak nevidí.

K tomu, aby rozhodčí krátce po sobě opět ukázal na puntík ve velkém vápně, musí mít nejen video, ale i koule (dámy prominou). Takže kromě toho, že se nám opět vyrovnal souboj na špici tabulky, kde je Slavia o skóre před Plzní, nyní také víme, že rozhodčí Ardeleánu je na tom v tomto směru dobře.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články