Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bank: Lyžování pro mě není takovou prioritou, jak by se mohlo zdát

Praha – Pár dní po nedobře vypadajícím pádu těsně před cílem sjezdu v Beaver Creeku se Ondřej Bank usmívá. Důvod má jasný – vyvázl "pouze" s otřesem mozku a odřeninami, jinak se cítí dobře. Do rozhodování o dalším pokračování kariéry se však nehrne, přestože přiznává, že konec s lyžováním je možnou variantou. "Na druhou stranu mě to poslední dobou extrémně bavilo. Uvidíme, co se stane," nechává rozhodování na později čtyřiatřicetiletý český reprezentant.

Ondřej Bank
zdroj: ČT24

Přestože Bank svůj pád ještě neviděl, je si vědom, že se jeho zhlédnutí nevyhne. "Nemám rád pohled na pády ostatních a nedělá mi to dobře. Ale asi se na něj ještě podívám, protože to je dobré k analýze celé situace. Podle toho, co jsem slyšel, to bylo spíše štěstí, než že by to dopadlo nějak smolně."

I přes další z nehod si stále uvědomuje, že pády ke sjezdu prostě patří, stoprocentně se jim vyhnout nedá. "Musíme být připravení na všechno a pořád. Vyrovnáváme se na trati s x neznámými za sekundu. Bohužel se v té rychlosti občas stane, že prostě nemáme na to ustát to. Kdokoliv se pustí do sjezdu, do rizika jde. My se s tím musíme vyrovnat," říká Bank.

Pád přišel v Bankově životní sezoně. "Jsem spokojený s tím, jak jsem letos lyžoval a čeho jsem dosáhl. Vůbec se teď nechci rozhodovat pár dní po otřesu mozku, kdy mám doslova zakázáno myslet. Určitě existuje jedna z možností, že lyžovat dál nebudu," upozorňuje.

"Pro mě lyžování není až taková priorita, jak by se mohlo zdát. Je to součást života a já uvidím, jak se mi bude chtít a jaká bude motivace. Já si letos všechny tajné sny splnil a musel bych si vytvořit další," nepouští se zatím do větších spekulací o pokračování kariéry.

Do tématu určitě ještě promluví rodina a Bankovi nejbližší. "Když vidí, že mě lyžování baví, tak do mě tolik nerýpou. Ale určitě to bude téma," je si vědom. Ovšem i kdyby se nakonec rozhodl se závodním lyžováním skoncovat, rozhodně by věděl, co dál. "Mám v hlavě hrozně moc věcí, které bych ještě chtěl udělat," dodal.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články