Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

V lize jsou bez porážky, evropská cesta Lions ale skončila už ve skupině

Praha – Předchozí dva roky se Prague Lions ocitli ve stínu suverénních Prague Black Panthers a dvojnásobných finalistů ligy amerického fotbalu Příbrami Bobcats. Lions zatím v ústraní budovali silný tým s perspektivou a do nové sezony vlétli ve velkém stylu. Vyhráli všechny čtyři zápasy české ligy, včetně duelu na půdě hlavního rivala a pětinásobného mistra Black Panthers. V  Champions League se ale Lvům nedařilo a po těžké domácí porážce 7:48 od polské Vratislavi se s evropskou soutěží rozloučili.

Prague Lions - Wroclaw Panthers
zdroj: caaf.cz autor: Lukáš Machala

Black Panthers i Bobcats účast v Champions League odmítli, a tak byli Lions jediným vyslancem českého fotbalu ve třetím ročníku soutěže. "Šance hrát v Champions League byla ohromnou příležitostí, jak zlepšit pohled na náš tým v mezinárodním měřítku a zároveň dát šanci našim hráčům poměřit se s těmi nejlepšími týmy v Evropě," vysvětluje hlavní motiv účasti Lions hlavní trenér Kyle Duncan.

Největší zatěžkávací zkouškou byla pro Lions neznalost soupeřů. "Zatímco v české lize víme o silných a slabých stránkách každého týmu, tak se soupeři, se kterými hrajeme v Champions League, tolik seznámeni nejsme," dodává Duncan. V americkém fotbale je přitom taktika a znalost protivníka naprosto zásadní.

Je nám líto, video expirovalo.
Lions v Lize mistrů schytali doma debakl od Vratislavi

Na úvod Pražané ve smolném zápase ovlivněném zraněními klíčových hráčů prohráli na hřišti dánských Vejle Razorbacks 7:20. Doma v Hostivaři tak proti polským Wroclaw Panthers potřebovali vyhrát o více než 17 bodů. Na rozdíl od české ligy ale v Champions League mohli nastoupit pouze dva hráči ze zámoří, proto Lions postrádali klíčové hráče Erika Walla a Coryho Holmese.

Postupový plán dostal trhliny hned z kraje zápasu. Vratislav fungovala v každé fázi hry jako stroj a rychle si vytvořila náskok. Útok Lions vedený Mattem Silvou nebyl schopný nalézt odpověď na rychle skórující Panthers. Již po první čtvrtině bylo jasné, že zbytek zápasu bude pouze o konečném rozdílu ve skóre.

Poločasový stav 0:41 byl pro domácí velmi krutý, nicméně odpovídal předvedené hře obou týmů. Druhý poločas se již především dohrával. James Brooks sice předvedl žonglérské umění při jediném touchdownu Lions, výsledné skóre 7:48 ale bylo hodně hořkým koncem v Champions League.

"Celý zápas bylo jedno velké zklamání. Jednoduše nás Wroclaw přehrála. Bylo to od nás mizerné, nic jiného se k tomu říct nedá," neskrýval rozhořčení reprezentant Lukáš Růžek. Zklamání neskrýval ani trenér útoku Zach Harrod. "Potřebujeme kvalitnější tréninky, než jsme měli poslední dva týdny. Musíme se připravit lépe a dávat do toho víc. Dnes to evidentně vůbec nestačilo," uvedl Harrod.

Lions už v neděli čeká domácí odveta proti Prague Black Panthers, kteří v sobotu rovněž utržili vysokou porážku, v rakouské lize s Vienna Vikings.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články