Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lions drží neporazitelnost, Příbram veze jasnou výhru z Ostravy

Praha – V pátém kole nejvyšší ligy amerického fotbalu uhájili Prague Lions neporazitelnost i v Trnavě, kde porazili místní Bulldogs těsně 28:27. Po dvou předchozích porážkách se vzpamatovala Příbram, Bobcats vyhráli v Ostravě jasně 52:14.

Utkání Trnava Bulldogs - Prague Lions
zdroj: caaf.cz autor: Kristína Salczerová

Trnavě se nepovedl předchozí zápas na půdě Black Panthers, ve kterém podlehli 14:28, naopak Lions se drží na vítězné vlně. Do zápasu lépe vstoupili hosté, kteří potrestali ztrátu míče soupeře na vlastní polovině. Opět zafungovala spolupráce Silvy s Wallem a po 4yardovém touchdownu bylo skóre 6:0.

Ze začátku vypadal útok Bulldogs bezradně, zato obrana domácích podržela svůj tým, když se jí v dalším náporu Lions podařilo zachytit přihrávku Silvy. Interception přišel těsně před endzónou, kdy to vypadalo, že si Lions jdou pro další body. Zmar útoku Bulldogs skončil až ve druhé čtvrtině. Dosavadní lídr mezi running backy Ivan Klementovič proběhl celou obranou a připsal si 62yardový touchdown.

Lions se podařilo rychle odpovědět. Silva opět našel v endzóně Walla, čímž vrátil svému týmu vedení. Neúspěšnou konverzi po prvním touchdownu se Lions pokusili nahradit potvrzením za dva body. Silva hodil pass na Ulyanina a rázem znovu vedli hosté. Obrana Lions chtěla dotáhnout skóre 14:7 do poločasové přestávky, ale proti byl nejlepší receiver ligy, JaVontae Hence. Ten zachytil přihrávku Westa, prokličkoval celou obranou a 70yardovým touchdownem dotáhl zápas do nerozhodného stavu.

Lepší vstup do druhého poločasu předvedl útok Lions, když se hned v úvodu třetí čtvrtiny prosadil Marek Suchý, a když se stejný hráč dostal do endzóny i ze začátku čtvrté čtvrtiny, zdálo se, že si Lions jdou pro bezproblémové vítězství. Domácí quarterback West ale nejprve sám doběhl pro 5yardový touchdown, čímž snížil na 21:28.

Obraně Bulldogs se podařilo rychle dostat míč zpět do rukou svého útoku a vyrovnání viselo ve vzduchu. V rozhodující fázi zápasu se West rozhodl spolehnout na svého nejlepšího receivera. JaVontae Hence se opět prohnal obranou a připsal si 57yardový touchdown. K vyrovnání zápasu stačilo proměnit potvrzení, obraně Lions se ale podařilo kop zblokovat, čímž si udrželi jednobodové vedení 27:27. Do konce zápasu stále zbývalo přes 4 minuty, útok Lions už ale soupeře k míči nepustil.

Utkání Ostrava Steelers - Příbram Bobcats
zdroj: caaf.cz autor: Karin Tylová

Bobcats si suverénně došli pro první výhru

I přes stále vysokou marodku vlétla Příbram na svého ostravského soupeře a brzo bylo rozhodnuto. Produktivní byl především quarterback Bobcats Doug Webster. Ten si nejprve pro touchdown doběhl sám a následně rozdával přesné přihrávky na své spoluhráče. Vitiš s Goodsonem si připsali touchdowny, a když Linder donesl zachycenou přihrávku soupeře až do endzóny, bylo skóre 33:0 pro hosty.

Steelers začali bodovat opět až za rozhodnutého stavu. Nejprve si pro touchdown doběhl quarterback Kavický. Po svém posledním touchdownu se Bobcats rozhodli kopat kickoff po zemi. Kutálející míč zvedl domácí Dvorský a přesprintoval hřiště pro druhý úspěch Steelers, který už ale pouze kosmeticky upravil výsledek na 14:52.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články